Не заборавити погинуле полицајце Сарајевско-романијске регије

Поводом обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске - Аранђеловдана, представници Удружења ветерана Служби безбједности и Борачке организације Сарајевско-романијске регије прислужили су свијеће и положили цвијеће на спомен обиљежје првом начелнику Центра јавне безбједности Српско Сарајево Зорану Цвијетићу и на спомен обиљежје погинулим припадницима МУП-а са подручја Сарајевско-романијске регије.

Република Српска 21.11.2014 | 16:45
Не заборавити погинуле полицајце Сарајевско-романијске регије

Зоран Цвијетић један је од 985 полицајаца МУП-а Српске који су уградили своје животе у темеље Републике Српске. Цвијетић је био први начелник Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

Убијен је 1994. године снајперским хицем са брда Мојмило.

"Зоран Цвијетић је уградио оно највриједније у Министарство унутрашњих послова и у Републику Српску - свој живот. Ми смо поносни што идемо његовим стопама и што је данас МУП израстао у једну респектабилну институцију", истиче предсједник Удружења ветерена Служби безбједности Сарајевско-романијске регије Радован Пејић.

Да ли због тога што је нерадни дан или што су припадници МУП-а централну манифестацију обиљежавања крсне славе заказали у Бањалуци, па нису могли доћи или из сасвим трећег разлога, полагању вијенаца на спомен обиљежје погинулим борцима Сарајевско-романијске регије присуствовало је тек неколико особа.

"Тужно је данас видјети да на мјесту погибије Зорана Цвијетића нема никога од његових активних колега, а многи данас уживају у ономе за шта су Зоран и његова браћа дали крв", напомиње предсједник Борачке организације Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић.

Припадници Борачке организације Сарајевско-романијске регије и Удружења ветерана Служби безбједности Републике Српске поручили су да се никада не смију заборавити они који су дали своје животе и уградили их у темеље Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

1389

21.11.2014 15:56

Вјецна им слава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан СНСД

21.11.2014 16:21

Е види Додикових габора изгледају као цивилна заштита из 90 тих. Јад од полиције кад са њом управља највећи политицки криминалац.

ОДГОВОРИТЕ