Ne zaboraviti poginule policajce Sarajevsko-romanijske regije

Povodom obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske - Aranđelovdana, predstavnici Udruženja veterana Službi bezbjednosti i Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen obilježje prvom načelniku Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo Zoranu Cvijetiću i na spomen obilježje poginulim pripadnicima MUP-a sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Republika Srpska 21.11.2014 | 16:45
Ne zaboraviti poginule policajce Sarajevsko-romanijske regije

Zoran Cvijetić jedan je od 985 policajaca MUP-a Srpske koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske. Cvijetić je bio prvi načelnik Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Ubijen je 1994. godine snajperskim hicem sa brda Mojmilo.

"Zoran Cvijetić je ugradio ono najvrijednije u Ministarstvo unutrašnjih poslova i u Republiku Srpsku - svoj život. Mi smo ponosni što idemo njegovim stopama i što je danas MUP izrastao u jednu respektabilnu instituciju", ističe predsjednik Udruženja veterena Službi bezbjednosti Sarajevsko-romanijske regije Radovan Pejić.

Da li zbog toga što je neradni dan ili što su pripadnici MUP-a centralnu manifestaciju obilježavanja krsne slave zakazali u Banjaluci, pa nisu mogli doći ili iz sasvim trećeg razloga, polaganju vijenaca na spomen obilježje poginulim borcima Sarajevsko-romanijske regije prisustvovalo je tek nekoliko osoba.

"Tužno je danas vidjeti da na mjestu pogibije Zorana Cvijetića nema nikoga od njegovih aktivnih kolega, a mnogi danas uživaju u onome za šta su Zoran i njegova braća dali krv", napominje predsjednik Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić.

Pripadnici Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije i Udruženja veterana Službi bezbjednosti Republike Srpske poručili su da se nikada ne smiju zaboraviti oni koji su dali svoje živote i ugradili ih u temelje Republike Srpske.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

1389

21.11.2014 15:56

Vjecna im slava.

ODGOVORITE
Name

Milan SNSD

21.11.2014 16:21

E vidi Dodikovih gabora izgledaju kao civilna zaštita iz 90 tih. Jad od policije kad sa njom upravlja najveći politicki kriminalac.

ODGOVORITE