ЕЛ: Звезда гостује ''рањеној'' Галати!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком велики посао одрадили су у прошлом колу тријумфом у Виторији, а уколико се и из Истанбула врате са два бода пласман у Топ 16 Евролиге био би готово обезбеђен. Дуел са Галатасарајем игра се у петак од 19 сати.

Кошарка 20.11.2014 | 15:35
ЕЛ: Звезда гостује ''рањеној'' Галати!

Црвено-бели у добром расположењу дочекују меч 6. кола Д групе са Галатасарајем, што се не може рећи за тим тренера Ергина Атамана. Галата има проблем са повредама Мицова и Поцијуса, Вујукас је отпуштен, док новајлија Хопсон нема право играња.

Домаћину је тријумф неопходан и нема сумње да ће турски тим, уз помоћ френетичних навијача, све урадити да задржи максималан учинак на свом терену и остане у трци за пласман у други круг елитног такмичења.

"Галатасарај је клуб са великом традицијом и огромном армијом навијача. У доброј су форми и посебно су јаки на домаћем терену, где немају пораз. Одсуство Поцијуса и Мицова, као и финансијски проблеми, допринеће кохезији у екипи. Аројо може да прави разлику против сваког тима у Евролиги, истиче се још Ерцег, али и добра центарска линија", рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

У "Абди Ипекчију" су ове сезоне пали Валенсија и Нептунас, а Црвена звезда Телеком је у првом мечу у "Арени" савладала Галатасарај 76:68 и у град на Босфору одлази са три тријумфа и два пораза. То јој је, за сада, било довољно за друго место, иза Олимпијакоса (5-0), а испред Галатасараја, Лаборал Куће и Нептунаса (сви са по 2-3), те Валенсије (1-4). У Топ 16 фазу Евролиге иду по четири најбоља тима из све четири групе.

Коментари / 0

Оставите коментар