EL: Zvezda gostuje ''ranjenoj'' Galati!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom veliki posao odradili su u prošlom kolu trijumfom u Vitoriji, a ukoliko se i iz Istanbula vrate sa dva boda plasman u Top 16 Evrolige bio bi gotovo obezbeđen. Duel sa Galatasarajem igra se u petak od 19 sati.

Košarka 20.11.2014 | 15:35
EL: Zvezda gostuje ''ranjenoj'' Galati!

Crveno-beli u dobrom raspoloženju dočekuju meč 6. kola D grupe sa Galatasarajem, što se ne može reći za tim trenera Ergina Atamana. Galata ima problem sa povredama Micova i Pocijusa, Vujukas je otpušten, dok novajlija Hopson nema pravo igranja.

Domaćinu je trijumf neophodan i nema sumnje da će turski tim, uz pomoć frenetičnih navijača, sve uraditi da zadrži maksimalan učinak na svom terenu i ostane u trci za plasman u drugi krug elitnog takmičenja.

"Galatasaraj je klub sa velikom tradicijom i ogromnom armijom navijača. U dobroj su formi i posebno su jaki na domaćem terenu, gde nemaju poraz. Odsustvo Pocijusa i Micova, kao i finansijski problemi, doprineće koheziji u ekipi. Arojo može da pravi razliku protiv svakog tima u Evroligi, ističe se još Erceg, ali i dobra centarska linija", rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

U "Abdi Ipekčiju" su ove sezone pali Valensija i Neptunas, a Crvena zvezda Telekom je u prvom meču u "Areni" savladala Galatasaraj 76:68 i u grad na Bosforu odlazi sa tri trijumfa i dva poraza. To joj je, za sada, bilo dovoljno za drugo mesto, iza Olimpijakosa (5-0), a ispred Galatasaraja, Laboral Kuće i Neptunasa (svi sa po 2-3), te Valensije (1-4). U Top 16 fazu Evrolige idu po četiri najbolja tima iz sve četiri grupe.

Komentari / 0

Ostavite komentar