Македонија: Министру 10 година затвора

Бивши министар унутрашњих послова Македоније Љубо Бошкоски осуђен је на десет година и шест месеци затвора. Он је пред Кривичним судом у Скопљу проглашен кривим за помагање у извршењу двоструког убиства у Скопљу 2001. године.

Регион 19.11.2014 | 21:09
Македонија: Министру 10 година затвора

Како преносе медији у Скопљу Кривични суд је данас, по поновљеном поступку у случају "Ровер" а након што је Апелациони суд поништио претходно донету пресуду у којој је Бошкоски био осуђен на 12 година затвора, донео и пресуде доживотног затвора и за тројицу српских држављана који су првоосумњичени за извршење убиства, а којима се судило у одсуству.

Бивши министар унутрашњих послова Македоније Љубе Бошкоски већ издржава казну затвора од пет година на коју је осуђен у случају "Кампања" због нелегалног финансирања изборне кампање а пресуду коју су његови адвокати назвали "политичком" саслушао је окренутих леђа судији.

Марјан Тушевски и Кире Јанев убијени су у Скопљу 2001. године после изласка из кафића "3У" у насељу Капиштец. Тушевски је погођен са 11 метака а нападачи су после тога пуцали и на Киру Јанева који је покушао да побегне.

Заштићени сведок Ф.Ф. и још неки сведоци у даљем току истраге и суђења које је трајало више од 12 година, посведочили су да је тадашњи министар знао за наручивање убиства.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ја Рале

19.11.2014 22:46

Инаце родјен сам у Миско Гкави а зивим преко 30 год.у Ровињу тако да овог назовимо га министа а ја га називам цистим криминалцом посото цијели Ровињ исто мисли ко и ја,а засто тако сви мислимо лгицки гледано дао је убити 2 Хрвата и 2 Србина и тог криминалца цека судјење на Зупанијском суду Пула за та злодјела....

ОДГОВОРИТЕ