Тwиттер најављује промјене: нови алати и функције

Корисници једне од најпопуларнијих друштвених мрежа ускоро ће приметити низ промена.

Информационе технологије 19.11.2014 | 18:02
Тwиттер најављује промјене: нови алати и функције

Често критикован да, у поређењу са другим друштвеним мрежама и интернет сервисима, ретко уводи промене и тестира нове алате, Тwиттер је најавио неколико промена у садашњем изгледу и функционисању.

Прва од њих је увођење тзв. тимелине хигхлигхтс, функције која би требало да надокнади време које корисници Тwиттера проведу оффлине и на тај их начин упути у најважније догађаје које су пропустили. У вези са овим, у плану је и увођење обавештења о ударним вестима.

Ово је функција с којом је Тwиттер експериментисао и у прошлости, путем тwеетова са налога @евентпаррот и нотификација о одабраним темама, али сада се овој функцији намерава посветити више пажње и проширити приступ тзв. Тwиттер трендовима глобално.

Остале планиране промене и алати укључују увођење листе нових тwеетова који би били излистани новим корисницима без додатних корака додавања налога за праћење, побољшавање функције слања директних приватних порука и увођење алата за директни уплоад видео клипова у поље за постављање тwеетова.

Коментари / 0

Оставите коментар