Руси БиХ: Одакле оволико јабука?

Руска служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор, Росељхознадзор би могла да забрани увоз воћа и поврћа из Босне и Херцеговине (БиХ)ако не добије објашњење наглог раста увоза воћа из те земље, објављено је
на сајту службе.

Босна и Херцеговина 19.11.2014 | 16:42
Руси БиХ: Одакле оволико јабука?

Забринутост Росељхознадзора изазвало је троструко повећања обима и снажан раст дијапазона испорука производа из Босне и Херцеговине у Русију, чији је увоз забрањен из ЕУ, пренео је Тас.

При томе је количина јабука увезених у Русију за девет месеци ове године повећана сто пута у односу на исти период прошле године, наводи служба.

Представници Росељхознадзора су на разговорима у Москви захтевали од БиХ да у року од недељу дана достави доказ о аутентичности низа фитосанитарних сертификата, на основу којих се извозе производи у Русију. Други услов је да се у истом року достави информација о асортиману и обиму биљних производа који се ове године гаје у Босни и Херцеговини.

У случају да достављена информација буде недовољна или неадекватне, Росељхознадзор не искључујуе вероватност увођења мера ограничења испорука биљних производа из Босне и Херцеговине на руско тржиште.

Тас подсећа да Босна и Херцеговина није чланица Европске уније, па се на њу не односи забрана увоза прехрамбених производа из низа земаља, међу којима и Европске уније, које је Русија 7. августа увела као одговор на економске санкције које је ЕУ увела Русији због кризе у Украјини.

Росељхознадзор је ових дана, такође, захтевао потврду аутентичност ветеринарских сертификата на основу којих се увозе прехрамбени производи у Русију од Македоније, Црне Горе и Албаније. Те мере служба је објаснила ризицима од реекспорта забрањених производа у Русију преко тих земаља.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

профа

19.11.2014 16:33

Родила код Додиковог сина плантажа јабука ове године ненормално па је зато повећан извоз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

19.11.2014 16:43

Бајине јабуке;-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

19.11.2014 19:35

Опште познато да је Баја направио дил са Италијанима о реекспорту јабука. Зато се ономад задржао у Москви

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСМО КЛАСУРА

19.11.2014 20:35

НАКУПИО НАРОД ПО ЗЕМЉИ.ЦУЈ ОТКУД ТОЛИКЕ ЈАБУКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста је људи сад

19.11.2014 22:39

Кукате како престолонасљедник не ваља а гледај га како бере и како слазе у оне гајбице и саље дрито за Владикавказ и иза Урала цак. Вриједан децко скупља за дзепарац да тати за родјендан купи којег посланика

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕПИР

19.11.2014 23:16

ПА ЗЕЉКИЦА ЈЕ ОБЕЦАЛА ИЗВОЗ ЗА РУСИЈУ НЕКА И ЈАБУКЕ МАКАР БИЛЕ И ЦРВЉИВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пуковник

20.11.2014 21:58

Накупио труле јабуке Баја,а не зна да је зајебао га Злаја.Јабуке су добре нису труле Злаја,види како сијају ,баш су до јаја.Биће још тона али тек до првог маја,,када му их прода патак паја.

ОДГОВОРИТЕ