Интернет престиже телевизију

Нова ТВ студија, коју је спровео Ерицссон ЦонсумерЛаб, показала је да се видео садржај, који се гледа путем интернета, готово изједначио са класичним гледањем ТВ програма. Чак 75 одсто испитаника рекло је да гледа онлајн видео више пута недељно, док је 77 одсто њих рекло да гледа класичан ТВ у истој мери.

Информационе технологије 18.11.2014 | 22:31
Интернет престиже телевизију

Према резултатима истраживања, које се спроводи пету годину за редом, 19 одсто испитаника је спремно да плати додатно како би видео садржај гледали на више уређаја, што је пораст за 25 одсто у поређењу са 2012. годином.

Андерс Ерландсон, Сениор Цонсултант у Ерицссон ЦонсумерЛабу, рекао је: “Наше истраживање показало је да се време, које корисници проводе гледајући видео садржај на паметним телефонима и таблетима, константно повећава.

Такође, велики број корисника прелази на сервисе попут Нетфлиxа или Хулуа, који нуде видео садржај на захтев за одређену месечну претплату. Управо, 48 одсто њих истиче да желе да одмах буду у могућности да виде све епизоде својих омиљених серија, како би их гледали када њима одговара“.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар