Хрватски навијач силовао дјевојку у Милану?

Један хрватски навијач доводи се у везу са силовањем 25-годишње шпанске студенткиње у центру Милана, наводе италијански медији.

Регион 17.11.2014 | 20:31
Хрватски навијач силовао дјевојку у Милану?

Студенткиња је наводно полицији испричала да је ријеч о мушкој особи с којом се упознала тога дана и да су причали на енглеском.

Пронађена је ујутро на степеницама станице метроа иза катедрале, па полиција прегледа снимке надзорних камера.

Медији у Италији пишу да би могао да буде Хрват, јер је већи број хрватских навијача боравио на миланском тргу Пјаца дел Дуомо прије почетка утакмице.

Из званичних извора још нема одговора о току истраге.

Квалификациона утакмице за одлазак на Европско првенство 2016. године између Италије и Хрватске, игране јуче у Милану, била је прекинута због дивљања хрватских хулигана. Прекид су узроковале бакље, које су бацане на стадион.

Према наводима италијанске агенције АНСА, хрватски навијачи узроковали су десетоминутну прекид у 75. минуту утакмице и избачени су са трибине, али су наставили да праве нереде и изван стадиона.

Навијачи су се сукобили с италијанском полицијом која је хулигане идентификовала и покушала их зауставити, а они су полицајце гађали разним предметима и димним бомбама.

Због ремећење јавног реда и мира и насилничког понашања ухапшено је 16 навијача, петнаест одраслих и један малољетни навијач биће задржани у Милану до сриједе када ће бити изведени пред истражног судију, наводе хрвастки медији.

Пунољетни ће излазак пред судију чекати у затвору, а малољетник у складу с правилима која се примјењују у случајевима малољетника.

Италијанска полиција тврди да је половина ухапшених била у видно алкохолисаном стању и код њих је пронађен приличан број пиротехничких средстава која нису стигли искористити.

Поводом нереда који су избили на квалификационој утакмици, огласио се и Хрватски фудбалски савез који је позвао на процесуирање хулигана.

Извор: Агенције

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Истина

17.11.2014 19:39

Ништа им није страно. Не изненађује ме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

17.11.2014 19:48

Овако то раде усташе, видјећемо како ће реаговати УЕФА и да ли ће имати исте аршине као што су казнили ФС Србије. Ако их најоштрије неказне биће опет усташке иконографије на свим стадионима у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

17.11.2014 21:37

Какве све коментаре на рачун Србије, нисам читао у Хрватским новинама, кад се прекинуо меч са Албанијом. Да су Срби дивљаци, примитивци балкански, да се избаце из такмичења итд. Нећу ништа лоше да кажем за Хрвате слика из Италије, пјесме које су пјевали, наслов текста итд..., говори све о Хрватима европском, цивилизованом народу.

ОДГОВОРИТЕ