Hrvatski navijač silovao djevojku u Milanu?

Jedan hrvatski navijač dovodi se u vezu sa silovanjem 25-godišnje španske studentkinje u centru Milana, navode italijanski mediji.

Region 17.11.2014 | 20:31
Hrvatski navijač silovao djevojku u Milanu?

Studentkinja je navodno policiji ispričala da je riječ o muškoj osobi s kojom se upoznala toga dana i da su pričali na engleskom.

Pronađena je ujutro na stepenicama stanice metroa iza katedrale, pa policija pregleda snimke nadzornih kamera.

Mediji u Italiji pišu da bi mogao da bude Hrvat, jer je veći broj hrvatskih navijača boravio na milanskom trgu Pjaca del Duomo prije početka utakmice.

Iz zvaničnih izvora još nema odgovora o toku istrage.

Kvalifikaciona utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine između Italije i Hrvatske, igrane juče u Milanu, bila je prekinuta zbog divljanja hrvatskih huligana. Prekid su uzrokovale baklje, koje su bacane na stadion.

Prema navodima italijanske agencije ANSA, hrvatski navijači uzrokovali su desetominutnu prekid u 75. minutu utakmice i izbačeni su sa tribine, ali su nastavili da prave nerede i izvan stadiona.

Navijači su se sukobili s italijanskom policijom koja je huligane identifikovala i pokušala ih zaustaviti, a oni su policajce gađali raznim predmetima i dimnim bombama.

Zbog remećenje javnog reda i mira i nasilničkog ponašanja uhapšeno je 16 navijača, petnaest odraslih i jedan maloljetni navijač biće zadržani u Milanu do srijede kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju, navode hrvastki mediji.

Punoljetni će izlazak pred sudiju čekati u zatvoru, a maloljetnik u skladu s pravilima koja se primjenjuju u slučajevima maloljetnika.

Italijanska policija tvrdi da je polovina uhapšenih bila u vidno alkoholisanom stanju i kod njih je pronađen priličan broj pirotehničkih sredstava koja nisu stigli iskoristiti.

Povodom nereda koji su izbili na kvalifikacionoj utakmici, oglasio se i Hrvatski fudbalski savez koji je pozvao na procesuiranje huligana.

Izvor: Agencije

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Istina

17.11.2014 19:39

Ništa im nije strano. Ne iznenađuje me.

ODGOVORITE
Name

Milojko

17.11.2014 19:48

Ovako to rade ustaše, vidjećemo kako će reagovati UEFA i da li će imati iste aršine kao što su kaznili FS Srbije. Ako ih najoštrije nekazne biće opet ustaške ikonografije na svim stadionima u Evropi.

ODGOVORITE
Name

1389

17.11.2014 21:37

Kakve sve komentare na račun Srbije, nisam čitao u Hrvatskim novinama, kad se prekinuo meč sa Albanijom. Da su Srbi divljaci, primitivci balkanski, da se izbace iz takmičenja itd. Neću ništa loše da kažem za Hrvate slika iz Italije, pjesme koje su pjevali, naslov teksta itd..., govori sve o Hrvatima evropskom, civilizovanom narodu.

ODGOVORITE