Беко упуцан због приватног сукоба

Милана Бека покушали су да убију због личних односа који немају везе са његовим пословима.

Србија 17.11.2014 | 19:45
 Беко упуцан због приватног сукоба

- До сада прикупљени докази указују на то да иза покушаја ликвидације бизнисмена Милана Бека не стоји ниједна организована криминална група нити то има везе са његовим пословима, већ су у питању приватни, међуљудски односи. Ускоро ће све бити познато - каже извор “Блица” упознат са истрагом.

Полиција чека дозволу лекара да саслуша Бека. Када ће се то догодити, зависи од процене његовог здравственог стања. Према речима доктора Ургентног центра, он је сада стабилно и јуче је “био боље него прекјуче. Погођен је са два хица у стомак и оперисан, али на срећу, није му повређена стомачна аорта, већ слезина, јетра и црева. Беко би могао да помогне полицији и у изради фото-робота нападача, коме је капуљача спала у тренутку када је пуцао.

Полиција очекује да добије важан доказ, а то су ДНК профили узети са опушака и чаура од метака пронађених на месту атентата. Такође инспектори београдске полиције полако завршавају преглед видео-снимака са сигурносних камера.

На лицу места, испред Бекове куће у Улици Андре Николића на Сењаку, пронађене су четири чауре, те једно зрно, отисак ципеле за који се верује да га је оставио нападач, као и двадесетак опушака за које се сумња да су припадали нападачу и његовом помагачу.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је јуче да полиција има нове доказе о оружаном нападу на Бека који иду у прилог мишљењу да није реч о наручивању професионалног убиства.

- Очекујем да ће истрага релативно брзо дати резултате и да ћемо имати починиоце, али не бих могао да изнесем више детаља да не бих угрозио рад полиције - казао је министар Стефановић.

Премијер Србије Александар Вучић такође је раније изјавио да покушај убиства Бека “није професионално изведен”.

Милан Беко је погођен 14. новембра испред своје куће у Андре Николића са два хица када је излазио из “мерцедеса”. Возач “мерцедеса”, иначе бивши припадник војне јединице “Кобре”, вешто је реаговао возећи
аутомобил у рикверц и онемогућавајући нападачу да директно пуца на Бека.

Нападач је испалио још неколико хитаца погодивши “мерцедес”.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Само размишљам на глас

17.11.2014 19:38

Да га није упуцао дечко након раскида?

ОДГОВОРИТЕ