Beko upucan zbog privatnog sukoba

Milana Beka pokušali su da ubiju zbog ličnih odnosa koji nemaju veze sa njegovim poslovima.

Srbija 17.11.2014 | 19:45
 Beko upucan zbog privatnog sukoba

- Do sada prikupljeni dokazi ukazuju na to da iza pokušaja likvidacije biznismena Milana Beka ne stoji nijedna organizovana kriminalna grupa niti to ima veze sa njegovim poslovima, već su u pitanju privatni, međuljudski odnosi. Uskoro će sve biti poznato - kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Policija čeka dozvolu lekara da sasluša Beka. Kada će se to dogoditi, zavisi od procene njegovog zdravstvenog stanja. Prema rečima doktora Urgentnog centra, on je sada stabilno i juče je “bio bolje nego prekjuče. Pogođen je sa dva hica u stomak i operisan, ali na sreću, nije mu povređena stomačna aorta, već slezina, jetra i creva. Beko bi mogao da pomogne policiji i u izradi foto-robota napadača, kome je kapuljača spala u trenutku kada je pucao.

Policija očekuje da dobije važan dokaz, a to su DNK profili uzeti sa opušaka i čaura od metaka pronađenih na mestu atentata. Takođe inspektori beogradske policije polako završavaju pregled video-snimaka sa sigurnosnih kamera.

Na licu mesta, ispred Bekove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku, pronađene su četiri čaure, te jedno zrno, otisak cipele za koji se veruje da ga je ostavio napadač, kao i dvadesetak opušaka za koje se sumnja da su pripadali napadaču i njegovom pomagaču.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da policija ima nove dokaze o oružanom napadu na Beka koji idu u prilog mišljenju da nije reč o naručivanju profesionalnog ubistva.

- Očekujem da će istraga relativno brzo dati rezultate i da ćemo imati počinioce, ali ne bih mogao da iznesem više detalja da ne bih ugrozio rad policije - kazao je ministar Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić takođe je ranije izjavio da pokušaj ubistva Beka “nije profesionalno izveden”.

Milan Beko je pogođen 14. novembra ispred svoje kuće u Andre Nikolića sa dva hica kada je izlazio iz “mercedesa”. Vozač “mercedesa”, inače bivši pripadnik vojne jedinice “Kobre”, vešto je reagovao vozeći
automobil u rikverc i onemogućavajući napadaču da direktno puca na Beka.

Napadač je ispalio još nekoliko hitaca pogodivši “mercedes”.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Samo razmišljam na glas

17.11.2014 19:38

Da ga nije upucao dečko nakon raskida?

ODGOVORITE