Руски и српски војници на заједничкој вјежби

Припадници Војске Србије и оружаних снага Русије данас су на полигону техничко-опитног центра у Никинцима почели заједничку вјежбу "Срем 2014".

Србија 14.11.2014 | 14:01
Руски и српски војници на заједничкој вјежби

Вјежбу, којој присуствују министар одбране Србије Братислав Гашић, као и бројни представници дипломатског кора и домаћи и страни новинари, извешће укупно 404 припадника војски двије државе.

Циљ вјежбе је унапређење способности рјешавања задатака током извођења против-терористичке операције у мултинационалној операцији.Ради се о операцији одговора на кризу путем превентивног размјештања снага на дијелу територије фиктивне државе и упућивања људства у састав борбених група Уједињених нација у кризно подручје.

На вјежби учествују авиони Иљушин - 76, МИГ - 29, хеликоптери МИ-8, МИ-17, Газела, као и оклопни транспортери и полицијска борбена возила. 

Вјежба ће бити изведена са бојевом муницијом, а користиће се и минобацачи, бацачи граната, далекометне пушке...По сценарију вјежбе биће приказано убацивање извиђачко- падобранске чете примјеном специјалног десанта, ослобађање талаца и уништење терориста, напад на базу терориста, санитетска евакуација...Припреме за извођење вјежбе почеле су у марту ове године, а  завршно увјежбавање команде јединица реализовано је од 7. до 13. новембра на аеродрому Батајница.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

14.11.2014 14:56

ДА ЛИ СЕ ОВО ОНИ СПРЕМАЈУ ЗА НЕСТО СТО МОЗЕ ДА СЕ ДЕСИ... КАО ДА НЕСТО ПОЦИЊЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ништа битно

14.11.2014 15:19

Само мазање Српских очију, Косово несмију ни да погледају а камоли да шта учине, јер на Косову је НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БД

14.11.2014 16:32

Прво парада, па трошење новца на ове вјежбе, а земља у рецесији. Плус нервирање ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За(с)то

15.11.2014 08:57

Мозда гресим, али мислим да није ове везбе,неки албански политицари никад не би посетили Србију а неки,опет,не би привремено били пустани на слободу.

ОДГОВОРИТЕ