Ruski i srpski vojnici na zajedničkoj vježbi

Pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga Rusije danas su na poligonu tehničko-opitnog centra u Nikincima počeli zajedničku vježbu "Srem 2014".

Srbija 14.11.2014 | 14:01
Ruski i srpski vojnici na zajedničkoj vježbi

Vježbu, kojoj prisustvuju ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora i domaći i strani novinari, izvešće ukupno 404 pripadnika vojski dvije države.

Cilj vježbe je unapređenje sposobnosti rješavanja zadataka tokom izvođenja protiv-terorističke operacije u multinacionalnoj operaciji.Radi se o operaciji odgovora na krizu putem preventivnog razmještanja snaga na dijelu teritorije fiktivne države i upućivanja ljudstva u sastav borbenih grupa Ujedinjenih nacija u krizno područje.

Na vježbi učestvuju avioni Iljušin - 76, MIG - 29, helikopteri MI-8, MI-17, Gazela, kao i oklopni transporteri i policijska borbena vozila. 

Vježba će biti izvedena sa bojevom municijom, a koristiće se i minobacači, bacači granata, dalekometne puške...Po scenariju vježbe biće prikazano ubacivanje izviđačko- padobranske čete primjenom specijalnog desanta, oslobađanje talaca i uništenje terorista, napad na bazu terorista, sanitetska evakuacija...Pripreme za izvođenje vježbe počele su u martu ove godine, a  završno uvježbavanje komande jedinica realizovano je od 7. do 13. novembra na aerodromu Batajnica.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

14.11.2014 14:56

DA LI SE OVO ONI SPREMAJU ZA NESTO STO MOZE DA SE DESI... KAO DA NESTO POCINJE!!!!

ODGOVORITE
Name

ništa bitno

14.11.2014 15:19

Samo mazanje Srpskih očiju, Kosovo nesmiju ni da pogledaju a kamoli da šta učine, jer na Kosovu je NATO.

ODGOVORITE
Name

BD

14.11.2014 16:32

Prvo parada, pa trošenje novca na ove vježbe, a zemlja u recesiji. Plus nerviranje EU.

ODGOVORITE
Name

Za(s)to

15.11.2014 08:57

Mozda gresim, ali mislim da nije ove vezbe,neki albanski politicari nikad ne bi posetili Srbiju a neki,opet,ne bi privremeno bili pustani na slobodu.

ODGOVORITE