Мљекари блокирали царинске терминале

Мљекари из Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ блокирали су данас царинске терминале на граничним прелазима у БиХ као знак протеста због неувођења прелевмана на увоз млијека из ЕУ.

Босна и Херцеговина 12.11.2014 | 22:20
Мљекари блокирали царинске терминале

Царински терминали на прелазима Бијача, Горица, Изачић, Градишка и Орашје блокирани су данас око поднева.

Са нешто више од 30 трактора блокиран је царински терминал у Градишци.У Сарајеву је јуче одржан састанак званичника Републике Српске, Федерације БиХ /ФБиХ/ и БиХ на којем је разговарано о актуелним проблемима у сектору мљекарства.

Један од главних захтјева мљекара је да се уведу акцизе на млијечне производе који се увозе из ЕУ у БиХ, а из Брисела се три мјесеца чека одговор када ће производи из БиХ моћи да се извозе у Унију.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

12.11.2014 10:40

Овако се бране "интереси" РС-а. Какве контра мјере које ће бити погубне за БиХ привреду. Па привреде нема! Хоће ове поштене и вриједне људе да баце у глад.Треба све блокирати а ови "министри" што добијају плату треба да се брину за њих. Требали су много прије да не увозимо смеће из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

12.11.2014 15:56

Да нема увоза,литар млијека би био 5 КМ. Сељацка посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

12.11.2014 18:44

Па наравно,хоце да пљацкају приватнике јер су све опљацкали. Људима не дају да раде. Цуј насе млијеко није за извоз али јесте за домацу употребу!!! Па у Србији има словенацке,хрватске и муслиманске робе али из Републике Српске нема јер они то не дају а код нас њихове на тоне а јос су усли у све фирме и предузеца, све Србијанци долазе да раде и наплацују тезгу а нас народ остаје неписмен и без посла. Уваљују нам ратове, поплаве, инфлације, дрогу и свако зло, да једна мала Република Српака намуцена ратом мора цигане србијанске беспослицаре да издрзава!!!! Пензије и плате у Српској најнизе у цјелом региону! Ускоро це по куцама да иду и отимају ако народ не буде показао зубе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маленкост

12.11.2014 19:13

КУПУЈМО ДОМАЋЕ!!! Куповао бих ја ДОМАЋЕ кад бих знао шта је домаће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

12.11.2014 21:15

И ја бих куповао домаће да домаћег има. Нема домаћег млијека, нема домаћег маргарина, нема домаћег чипса, нема домаћег кечапа, нема домаћег мајонеза, нема домаће супе у кесицама, нема домаће чоколаде, нема домаћег зачина, нема домаћих тјестенина...Не могу више да набрајам ове компликоване и високософистициране производе ккоје наши приватни и државни сеоски дунђери не могу да направе. Да ли зато што , несретници, не знају или не могу или неће-ко ће га знати? Али зато хоће субвенције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мада

12.11.2014 22:45

Нека буду конкурентни и по колицини и квалитету,мада имају највеце субвенције у Европи.Хоце да извозе,а не могу ни за своје село да произведу довољно млијека. Њима би било мало и 10 км по литри млијека.

ОДГОВОРИТЕ