Mljekari blokirali carinske terminale

Mljekari iz Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ blokirali su danas carinske terminale na graničnim prelazima u BiH kao znak protesta zbog neuvođenja prelevmana na uvoz mlijeka iz EU.

Bosna i Hercegovina 12.11.2014 | 22:20
Mljekari blokirali carinske terminale

Carinski terminali na prelazima Bijača, Gorica, Izačić, Gradiška i Orašje blokirani su danas oko podneva.

Sa nešto više od 30 traktora blokiran je carinski terminal u Gradišci.U Sarajevu je juče održan sastanak zvaničnika Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/ i BiH na kojem je razgovarano o aktuelnim problemima u sektoru mljekarstva.

Jedan od glavnih zahtjeva mljekara je da se uvedu akcize na mliječne proizvode koji se uvoze iz EU u BiH, a iz Brisela se tri mjeseca čeka odgovor kada će proizvodi iz BiH moći da se izvoze u Uniju.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

12.11.2014 10:40

Ovako se brane "interesi" RS-a. Kakve kontra mjere koje će biti pogubne za BiH privredu. Pa privrede nema! Hoće ove poštene i vrijedne ljude da bace u glad.Treba sve blokirati a ovi "ministri" što dobijaju platu treba da se brinu za njih. Trebali su mnogo prije da ne uvozimo smeće iz EU.

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

12.11.2014 15:56

Da nema uvoza,litar mlijeka bi bio 5 KM. Seljacka posla.

ODGOVORITE
Name

heo

12.11.2014 18:44

Pa naravno,hoce da pljackaju privatnike jer su sve opljackali. Ljudima ne daju da rade. Cuj nase mlijeko nije za izvoz ali jeste za domacu upotrebu!!! Pa u Srbiji ima slovenacke,hrvatske i muslimanske robe ali iz Republike Srpske nema jer oni to ne daju a kod nas njihove na tone a jos su usli u sve firme i preduzeca, sve Srbijanci dolaze da rade i naplacuju tezgu a nas narod ostaje nepismen i bez posla. Uvaljuju nam ratove, poplave, inflacije, drogu i svako zlo, da jedna mala Republika Srpaka namucena ratom mora cigane srbijanske besposlicare da izdrzava!!!! Penzije i plate u Srpskoj najnize u cjelom regionu! Uskoro ce po kucama da idu i otimaju ako narod ne bude pokazao zube.

ODGOVORITE
Name

malenkost

12.11.2014 19:13

KUPUJMO DOMAĆE!!! Kupovao bih ja DOMAĆE kad bih znao šta je domaće.

ODGOVORITE
Name

Kapetan

12.11.2014 21:15

I ja bih kupovao domaće da domaćeg ima. Nema domaćeg mlijeka, nema domaćeg margarina, nema domaćeg čipsa, nema domaćeg kečapa, nema domaćeg majoneza, nema domaće supe u kesicama, nema domaće čokolade, nema domaćeg začina, nema domaćih tjestenina...Ne mogu više da nabrajam ove komplikovane i visokosofisticirane proizvode kkoje naši privatni i državni seoski dunđeri ne mogu da naprave. Da li zato što , nesretnici, ne znaju ili ne mogu ili neće-ko će ga znati? Ali zato hoće subvencije.

ODGOVORITE
Name

mada

12.11.2014 22:45

Neka budu konkurentni i po kolicini i kvalitetu,mada imaju najvece subvencije u Evropi.Hoce da izvoze,a ne mogu ni za svoje selo da proizvedu dovoljno mlijeka. Njima bi bilo malo i 10 km po litri mlijeka.

ODGOVORITE