Породица покушала украсти тобоган из парка

Само пет дана од свечаног отварања шеталишта поред Таре у Колашину, непознати лопови су украли дио мобилијара којим је опремљен тај објекат.

Регион 10.11.2014 | 21:04
Породица покушала украсти тобоган из парка

Из неколико канти за смеће извучени су метални улошци, а прије неколико дана Комунална полиција је спријечила суграђане да са дјечјег игралишта украду тобоган.

''Запослени из Комуналне полиције улажу велике напоре да сачувају мобилијар на шеталишту од даљих крађа и уништавања'', каже начелник те службе Драган Влаховић.

„Прије неколико дана на дјечјем игралишту, које је саставни дио шеталишта, затекли смо неколико чланова једне породице из оближњег насеља како покушавају да однесу тобоган својој кући. Дошли су са комплетним алатом, намјеравајући да тобоган одшрафе с постоља. Металне улошке из канти за смеће мјештани су носили, колико сам чуо да би из њих хранили свиње. Због тога су сада на сигурном склоњени и преостали дјелови канти за смеће, али и љуљашка с игралишта", реко је он.

Шеталиште на десној обали Таре изграђено је у оквиру Позива за мале инфраструктурне пројекте који је расписан 2011. године.

Већински дио од 300.000 евра финансиран је грантом Европске уније, а изградњу су помогле и Влада Црне Горе преко Дирекције јавних радова и колашинска Општина.

На шеталишту су изграђене пјешачке и бициклистичке стазе са пратећим мобилијаром.

На тај начин простор поред обале Таре добио је додатну уређеност и вриједност, а представља и значајно унапређење туристичке понуде.

 

Извор: Независне новине

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бошњак

10.11.2014 22:32

Срамота,сами од себе краду!

ОДГОВОРИТЕ