Нормализовано снабдијевање гасом

Министар енергетике Србије Александар Антић изјавио је данас да је у Србији у потпуности нормализовано снабдијевање руским гасом послије телефонског разговора српског премијера Александра Вучића и предсједника Русије Владимира Путина.

Србија 10.11.2014 | 19:46
Нормализовано снабдијевање гасом

"Све неопходне количине гаса добијамо од Русије већ неколико дана и нисмо принуђени да користимо гас из складишта 'Банатски двор'", рекао је Антић новинарима.

Он је најавио да ће наредних дана са руским партнерима бити потписан протокол о измирењу дуга за гас, преносе београдски медији.Антић је истакао да се ради на припреми и усаглашавању протокола о измирењу дугова Србије за гас према Русији, те да очекује да ће тај протокол бити потписан сљедеће недјеље.

Он је прецизирао да ће Србија дуг Русима за гас од око 225 милиона долара платити тако што ће до краја ове године уплатити 100 милиона долара, 2015. године највероватније још 100 милиона долара, а 2016. остатак дуга од око 25 милиона долара.

Србији су од прије двије недјеље биле смањене испоруке гаса из Русије за 28 одсто, а један од разлога за то је био и што Србија није регулисала дуг од око 225 милиона долара према руски партнерима.

Српски премијер Александар Вучић и руски предсједник Владимир Путин су у телефонском разговору 5. новембра договорили начин сарадње о свим питањима у вези са испоруком руског гаса Србији и модел исплате дугова.

 

Коментари / 0

Оставите коментар