Да ли је ово нова звијезда Партизана?

Нови Богдан Богдановић? Нови Урош Трипковић? Мића Берић...? Или неко сасвим нови, свој, оригиналан?!

Кошарка 10.11.2014 | 14:05
Да ли је ово нова звијезда Партизана?

Навијачи Партизана у суботу су кренули на утакмицу против МЗТ-а само са жељом да се на крају радују победи и, ако је могуће, виде колико-толико добру игру.

Кућама су се вратили питајући се да ли су то присуствовали стварању историје и да ли се баш на овој утакмици "родио" нови Партизанов ас?

Било би претерано, и нефер, после једне блиставе партије оптеретити 17-годишњака мисијом спасавања и уздизања трофејног клуба, али јуниорски репрезентативац Србије Вања Маринковић ове вечери је подарио Гробарима нешто апстрактно, уједно и врло опипљиво, а то су нада и вера да после очајавања на старту сезоне није све изгубљено и да на пепелу претходног тима, из кога су отишли Богдановић, Ловерњ, Бертанс... ипак може да настане нешто ново и добро.

Колико добро, то је већ питање за наредне недеље, месеце, па и године, јер талентовани бек још нема ни професионални уговор са Партизаном.

"Одиграли смо добру утакмицу. Имали смо много битних офанзивних скокова, одбрана је била боља него на претходним мечевима... Хвала навијачима који су дошли да нас подрже у овој важној победи", рекао је Вања Маринковић на конференцији за медије, на коју је доведен као далеко најбољи стрелац утакмице, са 20 поена (четири тројке).

Импоновали су храброст и одлучност, којом је овај младић узео лопту при неповољном резултату почео да решета кош гостију из Скопља. Како из даљине, тако и продорима директно "на обруч".

"Само сам играо слободно, нисам био у грчу. Узимао сам неке шутеве које раније нисам, учествовао сам у одбрани..."

Посебно импресиван био је у ситуацији пред крај првог полувремена, када је брзим радом ногу прво "закључао" Дамјана Стојановског, а онда преузео вишег и много снажнијег Уроша Лучића, натеравши га да шутира преко руке и промаши цео кош...

Не треба сметнути с ума да је Маринковић добио оволику шансу и силом прилика, јер клуб током лета није успео да доведе адекватне замене носиоцима игре.

Вањини вршњаци из јуниорске репрезентације тренутно могу само да "сањају" о шанси коју је добио он.

"Сада ми се чини све супер, али на почетку сезоне је било стварно тешко. Ни у најлуђем сну нисам очекивао да ћу бити део стартне петорке Партизана... Временом сам стицао самопоуздање и ево, испало је добро".

Млад играч, освајач две медаље на такмичењима млађих репрезентативних селекција прошлог лета, морао је да "одрасте" врло брзо, као непосредни сведок, па и учесник бројних пораза на старту сезоне, на шта клуб као што је Партизан и његови навијачи нису навикли.

"Ово нам је прва победа остварена већом разликом. Доста је лакше", описао је своје расположење у суботу, осмог новембра 2014, око 23 часа.

Датум који ваља забележити, јер можда ће у будућности бити разлога и повода да га опет поменемо.

Коментари / 0

Оставите коментар