Da li je ovo nova zvijezda Partizana?

Novi Bogdan Bogdanović? Novi Uroš Tripković? Mića Berić...? Ili neko sasvim novi, svoj, originalan?!

Košarka 10.11.2014 | 14:05
Da li je ovo nova zvijezda Partizana?

Navijači Partizana u subotu su krenuli na utakmicu protiv MZT-a samo sa željom da se na kraju raduju pobedi i, ako je moguće, vide koliko-toliko dobru igru.

Kućama su se vratili pitajući se da li su to prisustvovali stvaranju istorije i da li se baš na ovoj utakmici "rodio" novi Partizanov as?

Bilo bi preterano, i nefer, posle jedne blistave partije opteretiti 17-godišnjaka misijom spasavanja i uzdizanja trofejnog kluba, ali juniorski reprezentativac Srbije Vanja Marinković ove večeri je podario Grobarima nešto apstraktno, ujedno i vrlo opipljivo, a to su nada i vera da posle očajavanja na startu sezone nije sve izgubljeno i da na pepelu prethodnog tima, iz koga su otišli Bogdanović, Lovernj, Bertans... ipak može da nastane nešto novo i dobro.

Koliko dobro, to je već pitanje za naredne nedelje, mesece, pa i godine, jer talentovani bek još nema ni profesionalni ugovor sa Partizanom.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Imali smo mnogo bitnih ofanzivnih skokova, odbrana je bila bolja nego na prethodnim mečevima... Hvala navijačima koji su došli da nas podrže u ovoj važnoj pobedi", rekao je Vanja Marinković na konferenciji za medije, na koju je doveden kao daleko najbolji strelac utakmice, sa 20 poena (četiri trojke).

Imponovali su hrabrost i odlučnost, kojom je ovaj mladić uzeo loptu pri nepovoljnom rezultatu počeo da rešeta koš gostiju iz Skoplja. Kako iz daljine, tako i prodorima direktno "na obruč".

"Samo sam igrao slobodno, nisam bio u grču. Uzimao sam neke šuteve koje ranije nisam, učestvovao sam u odbrani..."

Posebno impresivan bio je u situaciji pred kraj prvog poluvremena, kada je brzim radom nogu prvo "zaključao" Damjana Stojanovskog, a onda preuzeo višeg i mnogo snažnijeg Uroša Lučića, nateravši ga da šutira preko ruke i promaši ceo koš...

Ne treba smetnuti s uma da je Marinković dobio ovoliku šansu i silom prilika, jer klub tokom leta nije uspeo da dovede adekvatne zamene nosiocima igre.

Vanjini vršnjaci iz juniorske reprezentacije trenutno mogu samo da "sanjaju" o šansi koju je dobio on.

"Sada mi se čini sve super, ali na početku sezone je bilo stvarno teško. Ni u najluđem snu nisam očekivao da ću biti deo startne petorke Partizana... Vremenom sam sticao samopouzdanje i evo, ispalo je dobro".

Mlad igrač, osvajač dve medalje na takmičenjima mlađih reprezentativnih selekcija prošlog leta, morao je da "odraste" vrlo brzo, kao neposredni svedok, pa i učesnik brojnih poraza na startu sezone, na šta klub kao što je Partizan i njegovi navijači nisu navikli.

"Ovo nam je prva pobeda ostvarena većom razlikom. Dosta je lakše", opisao je svoje raspoloženje u subotu, osmog novembra 2014, oko 23 časa.

Datum koji valja zabeležiti, jer možda će u budućnosti biti razloga i povoda da ga opet pomenemo.

Komentari / 0

Ostavite komentar