Рама допутовао у Београд

Албански премијер Еди Рама допутовао је у званичну посету Београду, што је прва посета албанског државника након 68 година, када је у у посети тадашњој Југославији био Енвер Хоџа.

Србија 10.11.2014 | 11:45
Рама допутовао у Београд

Њега је испред Палате Србија дочекао председник српске владе Александар Вучић, а у делегацији су били и министри Ивица Дачић, Небојша Стефановић, Жељко Сертић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић...

После интонирања химни Србије и Албаније и смотре строја Гарде Војске Србије, Вучић и Рама започели су састанак у четири ока, након чега ће делегације две земље одржати пленарну седницу.

Предвиђено је и потписивање споразума, после чега ће се председници влада обратити медијима.

За данашњу посету албанског премијера, која је прва званична посета на највишем нивоу једног албанског државника после 68 година, акредитовано је око 200 новинара, од чега 30 представника албанских медија.

Посета албанског премијера првобитно је била планирана за 22. октобара, али је одложена због инцидента на утакмици репрезентација Србије и Албаније, 15. септембра у Београду.

Рама ће у Прешеву одржати говор у Дому културе

Рама ће отићи и у Прешево, али тамо неће одржати митинг, већ кратак говор у Дому културе, пише лист Данас.

Према наводима тог листа, Рама ће имати и састанак са "политичким лидерима из Прешевске долине".

Да ће Рама боравити у Прешеву наводе и албански медији, а председник општине Рагми Мустафа рекао је за Данас да очекује да Раму упознају са проблемима албанске националне заједнице на југу Србије у области образовања, политике и економског развоја.

Председник општине Бујановац Јонуз Муслиу је рекао да ће албанском премијеру бити "изнете сугестије, жалбе и предлози" и да очекује "јасну поруку" Раме у вези са положајем албанске заједнице у том делу Србије.

Извор: ТАЊУГ

Коментари / 0

Оставите коментар