Вучић прешао Рубикон, Србија није

Лидер СПО Вук Драшковић изјавио је да је премијер Србије Александар Вучић кренуо у стратешку и одлучну битку за будућност земље и прешао ''Рубикон'' ка европској страни, али да, на жалост, Србија још није прешла ту границу.

Србија 09.11.2014 | 16:17
Вучић прешао Рубикон, Србија није

"Кренуо је (Вучић) у једну стратешку и одлучну битку за будућност ове земље у правом смеру, али се није припремио за победу", оцијенио је Драшковић.

Он сматра да премијер није сасјекао "коријење комунистичке идеологије, која дави Србију - службе безбједности су нереформисане, а тајни досијеи затворени".

"Око њега је много оних који су нестручни и који не подржавају тај стратешки пут, него на сваком кораку саплићу. Врло је мало оних који га подржавају, а није привукао себи стручне људе који могу и хоће да помогуну", каже Драшковић за Блиц.

он оцјењује да се премијер нашао у позицији као да је сам и изолован, па пошто нема подршку умних људи да бране тај пут и стратегију он сам говори о свему.

"Троши се и оставља утисак вапијућег у пустињи", додао је Драшковић.

Како је рекао, када је Вучић одлучно и искрено рекао да наши стратешки државни путокази морају бити окренути ка Европи и Западу, када је најавио обрачун са криминалом и пљачком и када је такнуо неке чуване и скриване злочине служби безбједности, од стријељања новинара Славка Ћурувије до стријељања српских ђака и младића у кафићу "Панда" у Пећи - "када је порушио балване ДС на сјеверу Косова и кренуо у ризично рјешавање тог болног проблема Србије, ја сам га подржао отворено и најснажније".

На питање шта се догодило са ДС, Драшковић је одговорио да се тој странци "догодила правда".

"Све оно што су од деведесете године па надаље чинили СПО-у, опањкавали и измишљали афере, све са циљем да будемо уништени као странка деснице и јасног антикомунизма, сада раде себи самима", оцијенио је Драшковић.

Извор:Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

бос

09.11.2014 15:51

Апслолутно сте у праву господине Драсковицу.Србија се не мијења или се споро мијења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

09.11.2014 16:25

Вуце олињали и тебе и твојих путоказа ка јос висе олињалој Европи је доста. Прави интелектуалци могу саветовати окретање Србије самој себи! А Вуциц после ових последњих избора показа јасно коме је окренут!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацанин

09.11.2014 16:35

Ти си био на власти па ста си то направио позитивно осим сто си говорио јурис на свој сопствени народ! Док си писао књиге до та да си био неко а после тога си нико и ниста!Када си био у Гацку?Не смијес јер си тај народ издао! Издао си Кума! Како цес га сада доцекти? Бар се покри и цути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

09.11.2014 18:22

''ГАЦАЊИНУ'' ЦОБИЈЕК ПРИЦА О КРУСКАМА, А ТИ О ДИВЉЕМ СИПКУ.....ДА МОРА СЕ ПОСТЕПЕНО КУЛТУРА РАДА, КУЛТУРА ПОСТОВАЊА. КУЛТУРА ХИГИЈЕ- НСКА,,,,,,,,И СВЕ ЈЕ КУЛТУРА....А НЕ ЦИТАЊЕ КЊИГА, ОДЛАЗАК У ПОЗ- ОРИСТЕ...ИТД.КАО НАЕОД СЕ МОРАМО МИЈЕЊАТИ,,,,,,ДА КРЕНЕМО ОД КУЛ- ТУРЕ ОБЛАЦЕЊА И СУТРА СВИ НАГЛАНЦАМО ЦИПЕЛЕ...........ПОНЕКАД ПО- МИСЛИМ ДА МИ СРБИ ИМАМО КОЦКАСТ МОЗАК, ПА СТАЛНО ''ИДЕМО ЈЕДНОСМЈ- ЕРНОМ УЛИЦОМ'''''''''А НАСА ЦУВЕНА ИЗРЕКА ГЛАСИ...''Е САДА НЕЦУ НИ ОНО СТО ХОЦУ''''''

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

09.11.2014 18:47

Вуче, јеси питао Дану за дозволу да даш изјаву. Хмм ако ниси, не бих ти био у кожи. Оклагија ће да ради.

ОДГОВОРИТЕ