Vučić prešao Rubikon, Srbija nije

Lider SPO Vuk Drašković izjavio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić krenuo u stratešku i odlučnu bitku za budućnost zemlje i prešao ''Rubikon'' ka evropskoj strani, ali da, na žalost, Srbija još nije prešla tu granicu.

Srbija 09.11.2014 | 16:17
Vučić prešao Rubikon, Srbija nije

"Krenuo je (Vučić) u jednu stratešku i odlučnu bitku za budućnost ove zemlje u pravom smeru, ali se nije pripremio za pobedu", ocijenio je Drašković.

On smatra da premijer nije sasjekao "korijenje komunističke ideologije, koja davi Srbiju - službe bezbjednosti su nereformisane, a tajni dosijei zatvoreni".

"Oko njega je mnogo onih koji su nestručni i koji ne podržavaju taj strateški put, nego na svakom koraku sapliću. Vrlo je malo onih koji ga podržavaju, a nije privukao sebi stručne ljude koji mogu i hoće da pomogunu", kaže Drašković za Blic.

on ocjenjuje da se premijer našao u poziciji kao da je sam i izolovan, pa pošto nema podršku umnih ljudi da brane taj put i strategiju on sam govori o svemu.

"Troši se i ostavlja utisak vapijućeg u pustinji", dodao je Drašković.

Kako je rekao, kada je Vučić odlučno i iskreno rekao da naši strateški državni putokazi moraju biti okrenuti ka Evropi i Zapadu, kada je najavio obračun sa kriminalom i pljačkom i kada je taknuo neke čuvane i skrivane zločine službi bezbjednosti, od strijeljanja novinara Slavka Ćuruvije do strijeljanja srpskih đaka i mladića u kafiću "Panda" u Peći - "kada je porušio balvane DS na sjeveru Kosova i krenuo u rizično rješavanje tog bolnog problema Srbije, ja sam ga podržao otvoreno i najsnažnije".

Na pitanje šta se dogodilo sa DS, Drašković je odgovorio da se toj stranci "dogodila pravda".

"Sve ono što su od devedesete godine pa nadalje činili SPO-u, opanjkavali i izmišljali afere, sve sa ciljem da budemo uništeni kao stranka desnice i jasnog antikomunizma, sada rade sebi samima", ocijenio je Drašković.

Izvor:Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

bos

09.11.2014 15:51

Apslolutno ste u pravu gospodine Draskovicu.Srbija se ne mijenja ili se sporo mijenja.

ODGOVORITE
Name

xxl

09.11.2014 16:25

Vuce olinjali i tebe i tvojih putokaza ka jos vise olinjaloj Evropi je dosta. Pravi intelektualci mogu savetovati okretanje Srbije samoj sebi! A Vucic posle ovih poslednjih izbora pokaza jasno kome je okrenut!!!

ODGOVORITE
Name

Gacanin

09.11.2014 16:35

Ti si bio na vlasti pa sta si to napravio pozitivno osim sto si govorio juris na svoj sopstveni narod! Dok si pisao knjige do ta da si bio neko a posle toga si niko i nista!Kada si bio u Gacku?Ne smijes jer si taj narod izdao! Izdao si Kuma! Kako ces ga sada docekti? Bar se pokri i cuti.

ODGOVORITE
Name

TRTE MRTE

09.11.2014 18:22

''GACANJINU'' COBIJEK PRICA O KRUSKAMA, A TI O DIVLJEM SIPKU.....DA MORA SE POSTEPENO KULTURA RADA, KULTURA POSTOVANJA. KULTURA HIGIJE- NSKA,,,,,,,,I SVE JE KULTURA....A NE CITANJE KNJIGA, ODLAZAK U POZ- ORISTE...ITD.KAO NAEOD SE MORAMO MIJENJATI,,,,,,DA KRENEMO OD KUL- TURE OBLACENJA I SUTRA SVI NAGLANCAMO CIPELE...........PONEKAD PO- MISLIM DA MI SRBI IMAMO KOCKAST MOZAK, PA STALNO ''IDEMO JEDNOSMJ- ERNOM ULICOM'''''''''A NASA CUVENA IZREKA GLASI...''E SADA NECU NI ONO STO HOCU''''''

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

09.11.2014 18:47

Vuče, jesi pitao Danu za dozvolu da daš izjavu. Hmm ako nisi, ne bih ti bio u koži. Oklagija će da radi.

ODGOVORITE