Истрага о прислушкивању Вучића

Министар одбране Србије Братислав Гашић рекао је да Војно-безбедносна агенција спроводи истрагу о покушају прислушкивања премијера Александра Вучића током састанка Трилатералне комисије у хотелу "Краун плаза" у суботу.

Србија 06.11.2014 | 07:34
Истрага о прислушкивању Вучића

"ВБА је по службеној дужности покренула истрагу. Утврдићемо ко је покушао тајно да снима и прислушкује Вучића у салону где је требало да има састанке с државницима и бизнисменима. Доказе ћемо предати надлезном тужилштву, рекао је Гашић за "Информер".

Како пишу "Новости, истрагу спроводи ВБА, а у њу ће се укључити и тужилаштво.

Тај лист наводи да су припадници Контрадиверзионог тима Министарства одбране открили сакривену камеру и микрофон у салону „Адриатико“ у коме је Вучић имао више сусрета током састанка Трилатералне комисије.

"Пошто је премијера чекао низ састанака у четири ока са страним гостима, као и увек, морали смо да преконтролишемо конференцијску просторију која је предвиђена протоколом. Јер, наша је обавеза да се бринемо о свим аспектима безбедности председника Владе", рекао је министар Гашић за "Новости".

Контрадиверзиони тим и противтерористичка јединица стигли су у „Краун плазу“ већ у суботу рано ујутру.

"Наш људи су, како им то и правила налажу, најпре разговарали са представницима хотела, који су имали обавезу да наведу шта се све у салону налази. Они нису пријавили да ту постоји било каква опрема за снимање. Али, током безбедносне контроле, иза кућишта за аларм који је био закачен за зид, пронађени су камера високе резолуције и микрофон", испричао је министар.

Специјалци су одмах демонтирали направу и сачинили службену белешку, а хитно су затражили и објашњење од представника "Краун плазе“.

"Руководство хотела је дало нелогично објашњење, да је камера уграђена да би конобари знали у ком тренутку могу да уђу и да унесу пиће!? Нејасно је зашто је та камера морала да буде сакривена, зашто није била видљива и зашто није била пријављена. Овако нешто се никада није десило Контрадиверзионом тиму, који је преконтролисао на хиљаде објеката за време обезбеђивања премијера. На потезу су истражни органи и тужилаштво", рекао је Гашић.

Коментари / 0

Оставите коментар