Istraga o prisluškivanju Vučića

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je da Vojno-bezbednosna agencija sprovodi istragu o pokušaju prisluškivanja premijera Aleksandra Vučića tokom sastanka Trilateralne komisije u hotelu "Kraun plaza" u subotu.

Srbija 06.11.2014 | 07:34
Istraga o prisluškivanju Vučića

"VBA je po službenoj dužnosti pokrenula istragu. Utvrdićemo ko je pokušao tajno da snima i prisluškuje Vučića u salonu gde je trebalo da ima sastanke s državnicima i biznismenima. Dokaze ćemo predati nadleznom tužilštvu, rekao je Gašić za "Informer".

Kako pišu "Novosti, istragu sprovodi VBA, a u nju će se uključiti i tužilaštvo.

Taj list navodi da su pripadnici Kontradiverzionog tima Ministarstva odbrane otkrili sakrivenu kameru i mikrofon u salonu „Adriatiko“ u kome je Vučić imao više susreta tokom sastanka Trilateralne komisije.

"Pošto je premijera čekao niz sastanaka u četiri oka sa stranim gostima, kao i uvek, morali smo da prekontrolišemo konferencijsku prostoriju koja je predviđena protokolom. Jer, naša je obaveza da se brinemo o svim aspektima bezbednosti predsednika Vlade", rekao je ministar Gašić za "Novosti".

Kontradiverzioni tim i protivteroristička jedinica stigli su u „Kraun plazu“ već u subotu rano ujutru.

"Naš ljudi su, kako im to i pravila nalažu, najpre razgovarali sa predstavnicima hotela, koji su imali obavezu da navedu šta se sve u salonu nalazi. Oni nisu prijavili da tu postoji bilo kakva oprema za snimanje. Ali, tokom bezbednosne kontrole, iza kućišta za alarm koji je bio zakačen za zid, pronađeni su kamera visoke rezolucije i mikrofon", ispričao je ministar.

Specijalci su odmah demontirali napravu i sačinili službenu belešku, a hitno su zatražili i objašnjenje od predstavnika "Kraun plaze“.

"Rukovodstvo hotela je dalo nelogično objašnjenje, da je kamera ugrađena da bi konobari znali u kom trenutku mogu da uđu i da unesu piće!? Nejasno je zašto je ta kamera morala da bude sakrivena, zašto nije bila vidljiva i zašto nije bila prijavljena. Ovako nešto se nikada nije desilo Kontradiverzionom timu, koji je prekontrolisao na hiljade objekata za vreme obezbeđivanja premijera. Na potezu su istražni organi i tužilaštvo", rekao je Gašić.

Komentari / 0

Ostavite komentar