Рекорд београдског аеродрома

Четворомилионити путник Аеродрома "Никола Тесла" у Београду је студент Никола Миљковић, који је отпутовао за Бањалуку, а њега је тим поводом на аеродрому сачекао премијер Александар Вучић.

Србија 04.11.2014 | 21:50
Рекорд београдског аеродрома

Премијер је, сачекавши студента, рекао да је четири милиона путника историјски резултат од оснивања тог аеродрома 1962. године.

Вучић је рекао и да је поносан на резултат Аеродрома "Никола Тесла" с обзиром на то да је реч о највећем расту путника у Европи од 32 одсто, и додао да је захваљујући томе Београд постао мета за инвеститоре.

Уверен је да ће премијер Француске Мануел Валс, чији долазак је најављен за 6. новембар, у Србију довести представнике компанија заинтересованих за инвестирање у нашој земљи.

Вучић очекује да ће београдски аеродром у наредној години имати између пет и пет и по милиона путника и да због тога мора да се уради нова писта и прошире његови капацитети.

Премијер је навео и да постоји потреба да се на аеродрому запосли додатан број људи и да ће вероватно један део из непродуктивног дела јавног сектора бити пребачен на аеродром.

"Све јавна предузећа ће у 2015. уплатити много више у буџет него што је то сада случај", рекао је Вучић.

Истакао је да је држава обезбедила јавним предузећима монополски положај како би могла да остваре профит, али да треба да буду одговорна према својим грађанима и врате део новца у буџет.

Упитан да ли ће аеродром бити приватизован, Вучић је истакао да држава неће продавати аеродром већ да разматра који модел ће применити, односно да ли ће то бити концесија или ће Србија сама у њега улагати.

И "Ер Србија" би требало да буде профитабилна на крају ове године и то ће, каже премијер, бити једини случај у региону будући да конкурентске авио-компаније
"тону" док се "Ер Србија" диже и потискује их на тржишту.

Никола Миљковић је на поклон од Аеродрома "Никола Тесла" добио вуачер за Бизнис клуб тог предузећа за наредну годину, а од "Ер Србије" две повратне карте по избору дестинације из мреже летова националне авио-компаније.

Двадесеттрогодишњи студент Више пословне школе из Београда је на питање новинара где ће путовати са поклоњеним картама – рекао да ће тек видети, али да би волео да посети Мадрид.

В. д. директора Аеродрома "Никола Тесла" Саша Влаисављевић рекао је да ће то предузеће до краја ове године имати 4,6 милиона путника, што је најбољи резултат до сада и подсетио да је и "Ер Србија" имала двомилионитог путника.

Захвалио је националној авио-компанији која је, како је рекао, доста допринела повећању путника на београдском аеродрому.

Влаисављевић је навео да морају да се прошире капацитети аеродрома – полетно-слетна стаза, и да се прошири терминал, те да ће то бити велика шанса за привреду Србије и грађевинску индустрију.

Поновио је да ће Аеродром "Никола Тесла" на крају ове године уплатити у државни буџет шест милиона евра, што је сто пута више него што је уплаћено крајем 2013.

"Ево, да кажем премијеру, још око милион евра ћемо смањити расходовну страну, тако да ћемо у државни буџет ове године уплатити и више од шест милиона евра", поручио је Влаисављевић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Истина

04.11.2014 22:36

Јадо а чиме се хвалиш. Изнеси на видело уговор са Етихадом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКО СОКОЛОВО

04.11.2014 22:58

А ДЗЕ РЕКОРД О ДУГОВИМА ПРЕМА РУСИМАИ ТД.

ОДГОВОРИТЕ