Полиција спријечила сукоб радника и министара

Незадовољни радници Фабрике обуће "Аида" данас су се, након окупљања и информације да се министри и премијер Тузланског кантона налазе у Босанском културном центру Тузла, упутили на ту локацију и блокирали излазе.

Босна и Херцеговина 04.11.2014 | 13:01
Полиција спријечила сукоб радника и министара

У просторијама Босанског културног центра дошло је до гурања радника и министара, те су интервенисали припадници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, јављају локални медији.Након интервенције полиције, министри су напустили објекат, а радници су се упутили пред зграду кантоналне Владе.

Око 200 радника Фабрике обуће "Аида" Тузла окупило се јутрос испред зграде гдје се одржава редовна сједница Владе Тузланског кантона и очекивали да им се обрати премијер и ресорни министар, како би одлучили хоће ли и данас поново блокирати сјеверну саобраћајницу у Тузли.

Радници су одлучили да данас не блокирају сјеверну саобраћајницу, иако им се из Владе Тузланског кантона нико није обратио.Они су огорчени због небриге власти и надлежних институција, па су јуче држали у блокади сјеверну саобраћајницу.

Радници траже да им се уговоре нови послови за погоне у Тузли, Лукавцу и Дубоком Потоку, да буду материјално збринути док се чекају нови послови, те да им се увеже стаж и доприноси.

Коментари / 0

Оставите коментар