Policija spriječila sukob radnika i ministara

Nezadovoljni radnici Fabrike obuće "Aida" danas su se, nakon okupljanja i informacije da se ministri i premijer Tuzlanskog kantona nalaze u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, uputili na tu lokaciju i blokirali izlaze.

Bosna i Hercegovina 04.11.2014 | 13:01
Policija spriječila sukob radnika i ministara

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra došlo je do guranja radnika i ministara, te su intervenisali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, javljaju lokalni mediji.Nakon intervencije policije, ministri su napustili objekat, a radnici su se uputili pred zgradu kantonalne Vlade.

Oko 200 radnika Fabrike obuće "Aida" Tuzla okupilo se jutros ispred zgrade gdje se održava redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona i očekivali da im se obrati premijer i resorni ministar, kako bi odlučili hoće li i danas ponovo blokirati sjevernu saobraćajnicu u Tuzli.

Radnici su odlučili da danas ne blokiraju sjevernu saobraćajnicu, iako im se iz Vlade Tuzlanskog kantona niko nije obratio.Oni su ogorčeni zbog nebrige vlasti i nadležnih institucija, pa su juče držali u blokadi sjevernu saobraćajnicu.

Radnici traže da im se ugovore novi poslovi za pogone u Tuzli, Lukavcu i Dubokom Potoku, da budu materijalno zbrinuti dok se čekaju novi poslovi, te da im se uveže staž i doprinosi.

Komentari / 0

Ostavite komentar