Реконструисана влада Војводине

Посланици Скупштине Војводине већином гласова усвојили су данас предлоге за реконструкцију Покрајинске владе.

Србија 03.11.2014 | 17:36
Реконструисана влада Војводине

Нови чланови Покрајинске владе су Бранислав Богарошки, Владимир Павлов, Ненад Станковић, а покрајински секретар за привреду, рад, запосљавање и једнакост полова Мирослав Васин изабран је и за новог потпредседника владе.

Владимир Павлов је на место покрајинског секретара за науку и технолошки развој изабран уместо Драгослава Петровића који је данас разрешен те дужности.

Бранислав Богарошки, досадашњи председник посланичког клуба ЛСВ, изабран је за покрајинског секретара за пољопривреду, а на то место је дошао након разрешења у јуну Горана Јешића.

Ненад Станковић је изабран за покрајинског секретара за енергетику где је наследио Наташу Павићевић Бајић, која је поднела оставку због преласка на другу дужност. За разрешење Драгослава Петровића гласало је 63 посланика, док против и уздржаних није било.

За избор Павлова, Богарошког,Станковића и Васина гласало је 63 посланика, а против је било 36 ( СНС, СПС, ДС С и Треће Србије), а шест посланика СВМ није учествовало у гласању.

Иако су посланици радикала на почетку седнице обавестили председника покрајинске скупштине Иштвана Пастора да неће учествовати у раду данашње седнице, један посланик СРС је остао у сали и дао подршку реконструкцији Покрајинске владе.

Распарава о предлогу кандидата за реконструицану Покрајиснку владу протекла је у оштрим критикама опозиције на рачун актуелне владе и предлога о њеној реконструкцији, а посебно је апострофирана чињеница да је већина за изгласавање предлога обезбеђена преласком посланице Вере Угричић Илић из Покрета снага Србије у ДС.


Коментари / 0

Оставите коментар