Rekonstruisana vlada Vojvodine

Poslanici Skupštine Vojvodine većinom glasova usvojili su danas predloge za rekonstrukciju Pokrajinske vlade.

Srbija 03.11.2014 | 17:36
Rekonstruisana vlada Vojvodine

Novi članovi Pokrajinske vlade su Branislav Bogaroški, Vladimir Pavlov, Nenad Stanković, a pokrajinski sekretar za privredu, rad, zaposljavanje i jednakost polova Miroslav Vasin izabran je i za novog potpredsednika vlade.

Vladimir Pavlov je na mesto pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj izabran umesto Dragoslava Petrovića koji je danas razrešen te dužnosti.

Branislav Bogaroški, dosadašnji predsednik poslaničkog kluba LSV, izabran je za pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, a na to mesto je došao nakon razrešenja u junu Gorana Ješića.

Nenad Stanković je izabran za pokrajinskog sekretara za energetiku gde je nasledio Natašu Pavićević Bajić, koja je podnela ostavku zbog prelaska na drugu dužnost. Za razrešenje Dragoslava Petrovića glasalo je 63 poslanika, dok protiv i uzdržanih nije bilo.

Za izbor Pavlova, Bogaroškog,Stankovića i Vasina glasalo je 63 poslanika, a protiv je bilo 36 ( SNS, SPS, DS S i Treće Srbije), a šest poslanika SVM nije učestvovalo u glasanju.

Iako su poslanici radikala na početku sednice obavestili predsednika pokrajinske skupštine Ištvana Pastora da neće učestvovati u radu današnje sednice, jedan poslanik SRS je ostao u sali i dao podršku rekonstrukciji Pokrajinske vlade.

Rasparava o predlogu kandidata za rekonstruicanu Pokrajisnku vladu protekla je u oštrim kritikama opozicije na račun aktuelne vlade i predloga o njenoj rekonstrukciji, a posebno je apostrofirana činjenica da je većina za izglasavanje predloga obezbeđena prelaskom poslanice Vere Ugričić Ilić iz Pokreta snaga Srbije u DS.


Komentari / 0

Ostavite komentar