Због чега долази до трагедија на путу до Бубањ Потока

Вожња обилазницом око Београда на потезу од гробља Орловача до Бубањ потока представља прави „руски рулет“. Опрез је потребан на свакој кривини јер је цео пут „велика црна тачка“, а с обзиром на то да се ради о транзитном правцу, додатну опасност представљају теретна возила која непрестано „дефилују“ у оба смера.

Србија 30.10.2014 | 22:50
Због чега долази до трагедија на путу до Бубањ Потока

Саобраћај се, готово целом деоницом одвија у оба смера, а прва „црна тачка“ налази се већ на искључењу са ауто-пута код Бубањ потока. Ту се укрштају возила која долазе из правца Гроцке, Белог Потока и они који се искључују са ауто-пута из оба правца.

- Врло је непрегледно, без обзира на то из ког правца долазите - каже Драган Мирић из Раковице, возач који овуда често пролази и који се и у среду затекао на овој деоници. - Током дана и није толико страшно као ноћу. Неколико пута сам имао врло непријатне ситуације, јер се дешава да они који слабије познају овај пут брзо возе и сви смо у опасности.

Скретање за хотел „1.000 ружа“, у чијој се близини и догодио удес у коме су страдали путници „рено клија“ Сеад Круези (20), Кристијан Фазлија (21), Исидора Демири (19) и Даниел Маринковић Доминковић (22), а тешко повређена Валентина Михаиловић, представља, у најмању руку, опасно укрштање путева. На „острву“ које одваја супротне правце видљиви су трагови гума, па је јасно да велики број возача овде непрописно обавља полукружно окретање. Само неколико стотина метара даље радови на путу представљају озбиљан проблем за возаче.

Непрегледно укључење из правца Авале према Раковици

- Овакво сужење успорава кретање, али то није претерано битно. Забрињавајуће је то што се ноћу слабо види, па они који не познају „терен“ а возе брже, тешко могу да одреагују на време - рекао нам је Стојан Милић, возач камиона из Батајнице, који овуда редовно „крстари“.

Сви они који се крећу овим путем треба да имају у виду радове код тунела, где је такође сужење. Наравно, посебно треба бити опрезан и на петљи код гробља Орловача где су укључења из свих праваца конфузна и непрегледна.

Камион препречио део обилазнице на изласку са споредног пута

ВАЛЕНТИНА КРИТИЧНО

Стање Валентине Михаиловић (19), једине преживеле у стравичној саобраћајној несрећи на обилазници око Београда, и даље је непромењено.

- Пацијенткиња је и даље у „шоку Б“ и њено стање је критично - каже за „Новости“ Александра Берић, портпарол Ургентног центра. - Неки параметри су, у односу на претходне дане, за нијансу бољи, али девојка се и даље бори за живот. На апаратима је, и лекари све чине да је спасу. 

БЕЗ ПОЛИЦИЈЕ

Иако се само неколико дана раније догодила трагедија на обилазници око Београда, екипа „Новости“ није видела ниједну саобраћајну патролу поред пута. За кратко време колико нам је требало да пређемо од Бубањ потока до гробља Орловача, евидентирали смо неколико озбиљних прекршаја, као што су непрописно претицање и прелазак преко пуне линије. Саобраћајаца, који би бахате возаче, санкционисали, овде није било.

Извор: Вечерње новости

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар