Zbog čega dolazi do tragedija na putu do Bubanj Potoka

Vožnja obilaznicom oko Beograda na potezu od groblja Orlovača do Bubanj potoka predstavlja pravi „ruski rulet“. Oprez je potreban na svakoj krivini jer je ceo put „velika crna tačka“, a s obzirom na to da se radi o tranzitnom pravcu, dodatnu opasnost predstavljaju teretna vozila koja neprestano „defiluju“ u oba smera.

Srbija 30.10.2014 | 22:50
Zbog čega dolazi do tragedija na putu do Bubanj Potoka

Saobraćaj se, gotovo celom deonicom odvija u oba smera, a prva „crna tačka“ nalazi se već na isključenju sa auto-puta kod Bubanj potoka. Tu se ukrštaju vozila koja dolaze iz pravca Grocke, Belog Potoka i oni koji se isključuju sa auto-puta iz oba pravca.

- Vrlo je nepregledno, bez obzira na to iz kog pravca dolazite - kaže Dragan Mirić iz Rakovice, vozač koji ovuda često prolazi i koji se i u sredu zatekao na ovoj deonici. - Tokom dana i nije toliko strašno kao noću. Nekoliko puta sam imao vrlo neprijatne situacije, jer se dešava da oni koji slabije poznaju ovaj put brzo voze i svi smo u opasnosti.

Skretanje za hotel „1.000 ruža“, u čijoj se blizini i dogodio udes u kome su stradali putnici „reno klija“ Sead Kruezi (20), Kristijan Fazlija (21), Isidora Demiri (19) i Daniel Marinković Dominković (22), a teško povređena Valentina Mihailović, predstavlja, u najmanju ruku, opasno ukrštanje puteva. Na „ostrvu“ koje odvaja suprotne pravce vidljivi su tragovi guma, pa je jasno da veliki broj vozača ovde nepropisno obavlja polukružno okretanje. Samo nekoliko stotina metara dalje radovi na putu predstavljaju ozbiljan problem za vozače.

Nepregledno uključenje iz pravca Avale prema Rakovici

- Ovakvo suženje usporava kretanje, ali to nije preterano bitno. Zabrinjavajuće je to što se noću slabo vidi, pa oni koji ne poznaju „teren“ a voze brže, teško mogu da odreaguju na vreme - rekao nam je Stojan Milić, vozač kamiona iz Batajnice, koji ovuda redovno „krstari“.

Svi oni koji se kreću ovim putem treba da imaju u vidu radove kod tunela, gde je takođe suženje. Naravno, posebno treba biti oprezan i na petlji kod groblja Orlovača gde su uključenja iz svih pravaca konfuzna i nepregledna.

Kamion preprečio deo obilaznice na izlasku sa sporednog puta

VALENTINA KRITIČNO

Stanje Valentine Mihailović (19), jedine preživele u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na obilaznici oko Beograda, i dalje je nepromenjeno.

- Pacijentkinja je i dalje u „šoku B“ i njeno stanje je kritično - kaže za „Novosti“ Aleksandra Berić, portparol Urgentnog centra. - Neki parametri su, u odnosu na prethodne dane, za nijansu bolji, ali devojka se i dalje bori za život. Na aparatima je, i lekari sve čine da je spasu. 

BEZ POLICIJE

Iako se samo nekoliko dana ranije dogodila tragedija na obilaznici oko Beograda, ekipa „Novosti“ nije videla nijednu saobraćajnu patrolu pored puta. Za kratko vreme koliko nam je trebalo da pređemo od Bubanj potoka do groblja Orlovača, evidentirali smo nekoliko ozbiljnih prekršaja, kao što su nepropisno preticanje i prelazak preko pune linije. Saobraćajaca, koji bi bahate vozače, sankcionisali, ovde nije bilo.

Izvor: Večernje novosti

 

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar