И Радоњић позвао навијаче на Валенсију!

Тренер Црвене звезде Телеком истакао да је Валенсија одличан тим, уз раме Реалу и Барселони и позвао навијаче да екипи "дају енергију" како би одиграла изнад тренутних могућности

Кошарка 29.10.2014 | 16:15
И Радоњић позвао навијаче на Валенсију!

Црвена звезда Телеком у 3. колу Д групе Евролиге у четвртак дочекује Валенсију.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић истиче да његову екипу чека тежак посао, јер се ради о одличној екипи, која је прошле године освојила Еврокуп.

"Валенсија је један од најбољих шпанских клубова, уз раме Реал Мадриду и Барселони. Прошле сезоне освојили су Еврокуп. Задржали су највећи број играча из прошле сезоне и заслужују апсолутно поштовање. Играју веома чврсто и ми морамо да им одговоримо на ту игру свих 40 минута. Имају одличан шут за три поена, много трче, а ми морамо да будемо сконцентрисани све време, да не правимо грешке и не дозволимо им брејкове који они знају да искористе", рекао је Радоњић.

Статег Звезде истакао је да је помоћ навијача неопходна.

"Валенсија је изгубила оба меча ове сезоне у Евролиги од Олимпијакоса и Галатасараја, али су те мечеве играли без помоћи Бојана Дубљевића, који је имао проблема са раменом, а очекујем да ће против нас бити у саставу. Они имају сјајне појединце, али пре свега квалитетан тим. Неопходно је да нам навијачи дају енергију да одиграмо изнад тренутних могућности и дођемо до прилике да савладамо Валенсију", рекао је Радоњић и додао да је здравствено стање у екипи добро.

Он је оценио да Звезда игра у веома квалитетној групи и да је још рано говорити о коначном исходу.

"Сви тимови у групи Д су квалитетни и многи могу да размишљају о пласману у наредну рунду. Олимпијакос је својом игром показао да ће остварити највише победа у групи, али систем такмичења је такав да мора да се иде од кола до кола. тако да и наша победа против Галатасараја није никакав гарант да је нешто урађено. Рано је још причати о коначном исходу, јер има још осам утакмица и свашта може да се деси. Могуће је да ће се одлучивати у последњем колу о пролазу у Топ 16 фазу".

Црвену звезду ће у наредних седам дана очекује паклени програм - играће против Валенсије и Олимпијакоса у Евролиги и Будућности у АБА лиги, а Радоњић је рекао се сезона неће "ломити" у тих недељу дана.

Јака Блажич рекао је да се његова екипа добро спремила за предстојећу утакмицу против одличног ривала.

"Очекује нас тежак меч против екипе која има одличан тим. Они играју агресивно свих 40 минута и ми морамо да пронађемо одговор на ту њихову игру и да са много самопоуздања уђемо у меч. Против Валенсије не смемо да поновимо грешке из меча са Нептунасом, где смо први пут јурили резултат. Оне се дешавају, али ми то можемо и морамо да контролишемо и да одиграмо боље", рекао је Блажич.

Меч између Звезде и Валенсије игра се у четвртак од 19 часова у Комбанк арени, а из Црвене звезде су саопштили да ће капије дворане бити отворене већ у 16.30 сати, како би се спречиле гужве, а апеловали су и навијаче да фер навијањем подрже кошаркаше на терену, будући да је Евролига послала допис клубу са Малог Калемегдана да ће бити строго санкционисани уколико на утакмици буде било увреда са трибина, односно евентуалног коришћења пиротехнике или ласера.

Коментари / 0

Оставите коментар