I Radonjić pozvao navijače na Valensiju!

Trener Crvene zvezde Telekom istakao da je Valensija odličan tim, uz rame Realu i Barseloni i pozvao navijače da ekipi "daju energiju" kako bi odigrala iznad trenutnih mogućnosti

Košarka 29.10.2014 | 16:15
I Radonjić pozvao navijače na Valensiju!

Crvena zvezda Telekom u 3. kolu D grupe Evrolige u četvrtak dočekuje Valensiju.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić ističe da njegovu ekipu čeka težak posao, jer se radi o odličnoj ekipi, koja je prošle godine osvojila Evrokup.

"Valensija je jedan od najboljih španskih klubova, uz rame Real Madridu i Barseloni. Prošle sezone osvojili su Evrokup. Zadržali su najveći broj igrača iz prošle sezone i zaslužuju apsolutno poštovanje. Igraju veoma čvrsto i mi moramo da im odgovorimo na tu igru svih 40 minuta. Imaju odličan šut za tri poena, mnogo trče, a mi moramo da budemo skoncentrisani sve vreme, da ne pravimo greške i ne dozvolimo im brejkove koji oni znaju da iskoriste", rekao je Radonjić.

Stateg Zvezde istakao je da je pomoć navijača neophodna.

"Valensija je izgubila oba meča ove sezone u Evroligi od Olimpijakosa i Galatasaraja, ali su te mečeve igrali bez pomoći Bojana Dubljevića, koji je imao problema sa ramenom, a očekujem da će protiv nas biti u sastavu. Oni imaju sjajne pojedince, ali pre svega kvalitetan tim. Neophodno je da nam navijači daju energiju da odigramo iznad trenutnih mogućnosti i dođemo do prilike da savladamo Valensiju", rekao je Radonjić i dodao da je zdravstveno stanje u ekipi dobro.

On je ocenio da Zvezda igra u veoma kvalitetnoj grupi i da je još rano govoriti o konačnom ishodu.

"Svi timovi u grupi D su kvalitetni i mnogi mogu da razmišljaju o plasmanu u narednu rundu. Olimpijakos je svojom igrom pokazao da će ostvariti najviše pobeda u grupi, ali sistem takmičenja je takav da mora da se ide od kola do kola. tako da i naša pobeda protiv Galatasaraja nije nikakav garant da je nešto urađeno. Rano je još pričati o konačnom ishodu, jer ima još osam utakmica i svašta može da se desi. Moguće je da će se odlučivati u poslednjem kolu o prolazu u Top 16 fazu".

Crvenu zvezdu će u narednih sedam dana očekuje pakleni program - igraće protiv Valensije i Olimpijakosa u Evroligi i Budućnosti u ABA ligi, a Radonjić je rekao se sezona neće "lomiti" u tih nedelju dana.

Jaka Blažič rekao je da se njegova ekipa dobro spremila za predstojeću utakmicu protiv odličnog rivala.

"Očekuje nas težak meč protiv ekipe koja ima odličan tim. Oni igraju agresivno svih 40 minuta i mi moramo da pronađemo odgovor na tu njihovu igru i da sa mnogo samopouzdanja uđemo u meč. Protiv Valensije ne smemo da ponovimo greške iz meča sa Neptunasom, gde smo prvi put jurili rezultat. One se dešavaju, ali mi to možemo i moramo da kontrolišemo i da odigramo bolje", rekao je Blažič.

Meč između Zvezde i Valensije igra se u četvrtak od 19 časova u Kombank areni, a iz Crvene zvezde su saopštili da će kapije dvorane biti otvorene već u 16.30 sati, kako bi se sprečile gužve, a apelovali su i navijače da fer navijanjem podrže košarkaše na terenu, budući da je Evroliga poslala dopis klubu sa Malog Kalemegdana da će biti strogo sankcionisani ukoliko na utakmici bude bilo uvreda sa tribina, odnosno eventualnog korišćenja pirotehnike ili lasera.

Komentari / 0

Ostavite komentar