Лукаку: Пуно учим од Етоа

Ромелу Лукаку, најскупље плаћени фудбалер Евертона, изјавио је да је срећан што има прилику да игра са најбољим играчем Камеруна Самјуелом Етоом.

Фудбал 29.10.2014 | 13:00
Лукаку: Пуно учим од Етоа

“Он је један од најбољих играча на свету. Пресрећан сам што могу да радим са њим“, рекао је нападач Евертона.

Ето је прошлог лета дошао у енглески фудбал. После две године проведене у руском Анжију за Камерунца било је заинтересовано неколико клубова, али он је одлучио да настави каријеру у Премијер лиги у Челсију.

После једне сезоне одигране у Лондону и девет голова из 21 утакмице, као слободан играч дошао је у Евертон. Већ на првој утакмици за нови клуб уписао се у листу стрелаца у поразу од Челсија од 6:3.

До сада је постигао четири гола у пет наступа, а његов клупски колега је одушевљен доласком Камерунца.

“Проводим највише времена са њим. Долазим на тренинге кад и он, одлазим кући кад и он. И слободно време проводимо заједно, он долази код мене и ја код њега. Трудим се да научим од њега што више могу“, каже Лукаку.

Он је упоредио Етоа са саиграчима из Челсија који су му били узор.

“Он делује на мене као Дрогба и Анелка, када сам био млађи. Почаствован сам што могу да играм са таквим фудбалерима. Надам се да ћу једног дана бити као они“.

Евертон заузима девето место у Премијер лиги са 12 освојених бодова, а Лукаку каже да даје све од себе да помогне клубу.

“Трудим се на тренинзима и радим без притиска. Желим да помогнем клубу, да постижем голове и да почнемо да побеђујемо“.

Лукаку, кога је Евертон платио 28 милиона евра, ове сезоне је постигао девет голова у четири наступа, а прилику за нови имаће већ у суботу, када на Гудисон стиже шестопласирани Свонси.

Коментари / 0

Оставите коментар