Федекса воле више од Нолета и Рафе!

Зашто Роџера Федерера колеге тенисере сматрају најфер играчем, коректнијим од његових највећих ривала Рафаела Надала и Новака Ђоковића?

Тенис 29.10.2014 | 09:20
Федекса воле више од Нолета и Рафе!

То је питање које поставља портал теннисwорлдуса.орг. Сваке године тенисери бирају колегу којем ће доделити награду за фер-плеј “Стефан Едберг“, а Федерер је до сада то признање освајао девет пута.

Та награда додељује се играчу “чије је понашање на највишем нивоу професионализма и интегритета, који се са колегама такмичи у духу фер-плеја и који промовише тенис својим активностим ван терена“.

И ове године Федерер је највећи фаворит за ту награду, а остали номиновани јесу Марин Чилић, Григор Димитров и Кеи Нишикори.

Новак Ђоковић никада није освојио ту награду, а последњи бут био је номинован 2011. године. Надал је једном у каријери добио то признање – 2010. године, а био је номинован још два пута (2011, 2013)

Зашто Федерер има толику предност у том пољу у односу на своја два највећа ривала? Новинар сајта ’Теннис Wорлд УСА’ нуди следећи одговор:

“Познато је да и Ђокови и Надал узимају додатно време између поена, што често иритира противника, играче који и одлучују о награди. Са друге стране, Федерер је један од најбржих играча на АТП туру. Надал такође оптужују често за ’коучинг’ са стрицом Тонијем, док Ђоковићеви потези као што су цепање мајице и гласно викање после тешких победа такође нису оставили добар утисак на неке од играча“, наводи се у тексту.

Коментари / 0

Оставите коментар