Fedeksa vole više od Noleta i Rafe!

Zašto Rodžera Federera kolege tenisere smatraju najfer igračem, korektnijim od njegovih najvećih rivala Rafaela Nadala i Novaka Đokovića?

Tenis 29.10.2014 | 09:20
Fedeksa vole više od Noleta i Rafe!

To je pitanje koje postavlja portal tennisworldusa.org. Svake godine teniseri biraju kolegu kojem će dodeliti nagradu za fer-plej “Stefan Edberg“, a Federer je do sada to priznanje osvajao devet puta.

Ta nagrada dodeljuje se igraču “čije je ponašanje na najvišem nivou profesionalizma i integriteta, koji se sa kolegama takmiči u duhu fer-pleja i koji promoviše tenis svojim aktivnostim van terena“.

I ove godine Federer je najveći favorit za tu nagradu, a ostali nominovani jesu Marin Čilić, Grigor Dimitrov i Kei Nišikori.

Novak Đoković nikada nije osvojio tu nagradu, a poslednji but bio je nominovan 2011. godine. Nadal je jednom u karijeri dobio to priznanje – 2010. godine, a bio je nominovan još dva puta (2011, 2013)

Zašto Federer ima toliku prednost u tom polju u odnosu na svoja dva najveća rivala? Novinar sajta ’Tennis World USA’ nudi sledeći odgovor:

“Poznato je da i Đokovi i Nadal uzimaju dodatno vreme između poena, što često iritira protivnika, igrače koji i odlučuju o nagradi. Sa druge strane, Federer je jedan od najbržih igrača na ATP turu. Nadal takođe optužuju često za ’koučing’ sa stricom Tonijem, dok Đokovićevi potezi kao što su cepanje majice i glasno vikanje posle teških pobeda takođe nisu ostavili dobar utisak na neke od igrača“, navodi se u tekstu.

Komentari / 0

Ostavite komentar