Коме је овакав пословни амбијент повољан?

РС и БиХ се по економским параметрима  налази на зачељу земаља у региону. Истовремено  се  истиче како је БиХ подручје са повољним пословним амбијентом и то таквим да страни инвеститори или бјеже или заобилазе БиХ.

Република Српска 27.10.2014 | 20:57
Коме је овакав пословни амбијент повољан?

Није ријеткост да страни капитал помпезно уђе на главна врата, али само са циљем извлачења екстра профита на споредна врата и то мимо закона и без икакве одговорности.

"Повољан пословни амбијент".

Ријечи које се константно изговарају без дубљег значаја. Пад производње, посљедице поплава, пад директних страних инвестиција, које су у првих девет мјесеци износиле само 60 милиона марака, те 556 хиљада незапослених разлог  за аларм.

Власт треба хитно реаговати.

Међутим, повољног пословног амбијента надлежни се сјете само у предизборно вријеме и када треба повећати намете и то с разлогом.

Производња и стварање нове вриједности је далеко, далеко иза трговине. Страни трговачки ланци су често у Српској и БиХ дочекани помпезно са пресјецањем врпци политичара, баш као да се отвара нови производни погон,али трговина је трговина.

Најчешће се продаје роба из матичне земље трговачког ланца и сав новац износи из земље. Тако се на велика врата дочекује врхунска инвестиција, а на споредна, мимо закона, износи екстра профит и то без да икакве одговорности.

Зар треба очекивати да у земљи у којој превладава мутна бара  плива пастрмка, пита Вукелић  додајући да зато не чуди што такви страни инвеститори за собом остављају дугове и то без икаквих санкција.

Њих нема ни за оне, који добре потенцијалне инвеститоре одбијају од простора  РС и БиХ.

Они кад виде те повољности сами оду и то без, како сад ствари стоје, ичије кривице.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

остоја

27.10.2014 20:19

Који мозак би улозио свој капитал у дрзаву у којој институције система гусе и оно мало реалног сектора који покусава да се одрзи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

27.10.2014 23:46

ШТО СЕ ЧУДИТЕ ОСТОЈА, ОВДЕ ЉУДИ НЕМАЈУ МОЗГА... КАКАВ ПОВОЉАН ПОСЛОВНИ АМБИЈЕНТ, ТОГА ОВДЕ НЕМА, ОВДЕ ИМАМО КАТАСТРОФУ ОД ДРЖАВЕ ДО ЕНТИТЕТА И ПАРТИЈА КОЈЕ СУ ДРУШТВА ЈЕДНОГ ЛИЦА (СВАКО ТО ЛИЦЕ СЕ ЛЕГИТИМИШЕ КАО ПРЕДСТАВНИК НЕКОГ УГРОЖЕНОГ НАРОДА)...ОВО ИСТОРИЈА НИЈЕ ЗАБИЉЕЖИЛА ЈОШ ОД ТУРАКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

28.10.2014 01:09

ЛУДА ЗЕМЉА СКРОЗ, КАЖУ ФИРМА СЕ ОТВАРА ЗА ДВА ДАНА АЛИ СЕ ЧЕКА ПДВ БРОЈ ТРИ МЈЕСЕЦА, КРЕТЕНИЗАМ. ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

28.10.2014 09:11

БиХ је на дну, а РС је још ниже, ниже од ФБиХ.

ОДГОВОРИТЕ