Војни позив за несталу бебу?

Породица Капаш-Рајак је након 18 година добила сазнања да је њихов син, за кога су им у зрењанинском породилишту рекли да је умро након рођења, заправо жив.

Србија 27.10.2014 | 13:26
Војни позив за несталу бебу?

 Када им је пре неколико недеља стигао позив да се њихов син јави у војни одсек ради уписивања у војну евиденцију, породица Капаш-Рајак најпре је била уверена да је реч о грешци, јер њихов син још није пунолетан.Шок је уследио када су сазнали да је позив упућен старијем сину, који је умро одмах по рођењу, 31. децембра 1996. године.

Још више су били шокирани када су у Општини у Зрењанину сазнали да њихово дете, за које су веровали да је мртво, поседује званична документа, која они никада нису израђивали.“Излази уверење да је држављанин Републике Србије и извод из матичне књиге рођених.

Како је то могуће, ја не знам стварно“, наводи мајка, Јоланка Капаш.Она је 1996. године родила близанце, девојчицу Драгану и дечака, Срђана, који су одмах смештени у инкубаторе. За дечака су јој рекли да је умро непосредно након рођења.

18 година касније, Јоланка се сећа сплета чудних околности у породилишту. О томе сведочи и Вера Петровић, која се тих дана такође породила у зрењанинском породилишту.“Видим, сестра тамо, узме дете у руке, а само њих двоје су били, и узме дете у крило и дете почне да плаче. Кад је мене видела, покрила му је лице пеленом и кренула доле према степеницама и изашла напоље“, препричава Петровићева.Мајка несталог дечака такође се присетила догађаја из породилишта.

“Када сам отишла до собе, Драгана је била у инкубатору, а овај мали није. Она наруквица је била тамо у инкубатору. Значи да одговорно тврдим да је бебу неко украо. За 10-15 минута се створила та докторка Тијана Ђурић и обратила ми се овим речима – девојчица вам је добро, мали вам је умро“, наводи Капашова. Јоланка и њен супруг Драган тврде да у породилишту нису добили ни умрлицу, нити било који други доказ да је њихово дете умрло.

“После тога сам тражио да видим леш, како бих се уверио да ли је умрло или није, међутим они ми нису дозволили да видим“, истиче Рајак. Драгана Капаш верује да је њен брат жив и каже да неће одустати од потраге за њим.“Значи сада док причамо о њему, ја имам буквално осећај да је он жив“, каже она. Јоланка и Драган, у међувремену су сазнали и да њихов син, наводно, живи у Немачкој.Овај случај преузело је Тужилаштво. 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Саса

27.10.2014 13:34

Ста реци? Као у Спанској сапуници. Зивот је цудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смирноф

27.10.2014 13:37

Није ово једини слуцај,не казе се дзаба истина кад тад изадје на видело,људи не мозе се ниста сакрити

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

27.10.2014 13:50

Рубрика вјеровали или не

ОДГОВОРИТЕ