Порошенко захвалио гласачима на подршци

Председник Украјине Петро Порошенко рекао је да су Украјинци  на парламентарним изборима показали да подржавају његов план да се оконча сепаратистички конфликт, демократске реформе и његов про-западни курс, пренео је Ројтерс.

Свијет 27.10.2014 | 07:37
Порошенко захвалио гласачима на подршци

У саопштењу на веб-сајту председника након што су анкете по излазности са гласачких места показале да Порошенков Блок и друге проевропске снаге доминирају на изборима, он је захвалио гласачима на подршци "демократској, реформистичкој, проукрајинској и проевропској већини".

"Већина гласача подржала је политичке снаге које подржавају мировни план председника и траже политичко решење за ситуацију у Донбасу (регион на истоку Украјине)", каже се у саопштењу.

Прозападне и националистичке партије постигле су убедљиву победу на јучерашњим парламентарним изборима у Украјини, које су бојктоволе проруске снаге на истоку земље, показују први резултати анкета по изласку са биралишта.

Блок који предводи председник Петро Порошенко и Народни фронт премијера Арсенија Јацењука, освојили су 23, односно 21 одсто гласова, док је Опозициона партија свргнутог председника Виктора Јануковича добила скоро осам одсто гласова, резултати су на основу урађене две анкете, пренеле су агенције.

У области Кијева, одзив бирача био је око 60 одсто.

Према тим резултатима, Порошенкова партија ће тесно победити, али неће имати убедљиву већину.

Иако Порошенко и Јацењук воде две ривалске партије, обојица су прозападно оријентисани и у кампањи су се залагали за реформе које би повратиле пропалу економију, наводи АП.

Коментари / 0

Оставите коментар