Промоција здраве хране

Професор др. Милош Ножинић са Пољопривредног института из Бањалуке данас је у подручној основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Кукуљама ученицима и родитељима говорио о здравственим предностима коришћења хладно циједјеног уља у исхрани, а родтитељи дјеце из овог Лијевчанског села приредили су изложбу здраве хране и напитака справљених на традиционалан начин.

 

Република Српска 24.10.2014 | 18:03
Промоција здраве хране

Манифестација „Дан здраве хране“, која се већ трећу годину организује у овој школи, има за циљ промоцију здраве исхране у сеоским домаћинствима.

Тим поводом проф. Др. Милош Ножинић је родитељима ученика подијелио одредјену количину хладно циједјеног јестивог уља произведеног у Пољопривредном институту Бањалука, уз препоруку да у домаћој кухињи што више користе хладно циједјена, а не рафинирана уља, јер оно позитивно утиче на развој и памћење, посебно хладно циједјена ланена и сунцокретова уља у свакодневној употреби.

Ножинић је за дјачку кухињу поклонио неколико боца ових уља.

Наставница Ирена Видовић је изразила задовољство што су родитељи дјеце показали велико интересовање за ову манифестацију и у њој активно учествовали промоцијом хране из домаће кухиње.

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац

 

Коментари / 0

Оставите коментар