Promocija zdrave hrane

Profesor dr. Miloš Nožinić sa Poljoprivrednog instituta iz Banjaluke danas je u područnoj osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Kukuljama učenicima i roditeljima govorio o zdravstvenim prednostima korišćenja hladno cijedjenog ulja u ishrani, a rodtitelji djece iz ovog Lijevčanskog sela priredili su izložbu zdrave hrane i napitaka spravljenih na tradicionalan način.

 

Republika Srpska 24.10.2014 | 18:03
Promocija zdrave hrane

Manifestacija „Dan zdrave hrane“, koja se već treću godinu organizuje u ovoj školi, ima za cilj promociju zdrave ishrane u seoskim domaćinstvima.

Tim povodom prof. Dr. Miloš Nožinić je roditeljima učenika podijelio odredjenu količinu hladno cijedjenog jestivog ulja proizvedenog u Poljoprivrednom institutu Banjaluka, uz preporuku da u domaćoj kuhinji što više koriste hladno cijedjena, a ne rafinirana ulja, jer ono pozitivno utiče na razvoj i pamćenje, posebno hladno cijedjena lanena i suncokretova ulja u svakodnevnoj upotrebi.

Nožinić je za djačku kuhinju poklonio nekoliko boca ovih ulja.

Nastavnica Irena Vidović je izrazila zadovoljstvo što su roditelji djece pokazali veliko interesovanje za ovu manifestaciju i u njoj aktivno učestvovali promocijom hrane iz domaće kuhinje.

Autor: Savo Keser
Izvor: Radio Srbac

 

Komentari / 0

Ostavite komentar