Вучић: Влада иде храбро у реформе

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Влада Србије спремна да се суочи са проблемима и да је поносна због тога што је предузела најтеже мјере у српској историји с циљем да се постојеће стање у земљи промијени.

Србија 24.10.2014 | 15:26
Вучић: Влада иде храбро у реформе

Обраћајући се посланицима у парламенту Србије, гдје је у току расправа о Приједлогу ребаланса буџета и пратећим законима, Вучић је поновио да је Влада због Србије и њене будућности морала да престане да обмањује грађане и да уђе у процес дугих и болних реформи.„Ја сам, због исказане храбрости Владе, добио све честитке од предсједника Руске Федерације Владимира Путина, али и од њемачког канцелара Ангеле Меркел, иако знам да многим од вас није драго да то чујете“, рекао је Вучић и још једном замолио грађане да подрже реформе.

Српски премијер је нагласио да се већина грађана декларативно изјашњава да је за реформе, али да у тренутку када увиде да су и сами њима погођени реагују и кажу „узмите од других, а не од нас“.„Колико год биле тешке, ја вам гарантујем да 61 одсто пензионера у Србији неће морати да поднесе терет реформи. Не 6,1 одсто него 61 одсто“, рекао је Вучић.Он је нагласио да су реформски закони о раду, приватизацији, стечају и ПИО, које сада критикује опозиција добиле највише оцијене финансијских стручњака ММФ-а и да ће „безусловно бити проведени“.

„Не можемо другачије, вјерујте. Не може да се игра мимо правила свијета“, рекао је Вучић.Говорећи о пореским обвезницима, Вучић је навео да недодирљивих компанија, без обзира ко су њихови власници, неће бити и да ће „држава ући у сваку компанију, на сваки сплав, сваки локал“.„Већина је имала дупле књиге и двојна рачуноводства и нико није плаћао држави. Од сада има да пријаве раднике, да издају фискалне рачуне, тако ће држава од сада да функционише и ту државу ће сви да поштују“, поручио је Вучић.

Он је поновио да „боље сутра“ неће доћи преко ноћи, али да је реално очекивати да Србија 2016. године има највећи јавни раст у Европи.„Можда ће те 2016. године сви бити заслужнији од нас који смо реформе провели. Нека! Србија ће бити просперитетна и стабилна! Ја сам се на то заклео Народној скупштини Србије“, рекао је Вучић.  

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Око соколово

24.10.2014 14:05

Двије године си на власти. Од реформи нема ништа. Потребне су радикалне промјене.

ОДГОВОРИТЕ