Милосављевић може опет на терен!

Тачно девет месеци пошто је покидао предњи укрштени лигамент, капитен Партизана сазнаће да ли је спреман да се врати на терен.

Кошарка 23.10.2014 | 20:35
Милосављевић може опет на терен!

Дебитовао је Милан Мачван, чека се нови плејмејкер, али тим Партизана ускоро би требало да добије велико појачање из сопствених редова.

То је Драган Милосављевић, који због тешке повреде колена није играо од јануара и гостовања Макабију, али се од окупљања екипе у августу интензивно спрема за повратак кошарци.

Несуђени репрезентативац Србије - за којим је Александар Ђорђевић јавно жалио када је саопштавао списак кандидата за Мундобаскет - у четвртак иде у Нови Сад, на контролу код доктора Мирослава Миланкова, нашег најугледнијег специјалисте за повреде колена.

"Његов опоравак иде добро, међутим, то је компликована повреда и треба времена да се играчу врати осећај. Сматра се да су потребне две године да потпуно срасту сва мишићна влакна око колена. Он је имао и операцију цисте, која се јавља у око 10 одсто случајева", објаснио је тренер Вујошевић после меча против Банвита.

Нема потребе наглашавати колико би Милосављевић значио младом саставу црно-белих, коме за озбиљне домете очигледно недостаје много квалитета и искуства.

Нешто је на том пољу добијено са Мачваном, али потребно је још....

Душко Вујошевић није рекао када би сјајни бек могао да истрчи на паркет, али је апеловао да очекивања од њега не буду велика од самог почетка.

"Драган је почео да ради неке ствари. Шутира, трчи, у солидној је кондицији, али његов постепени повратак у форму ће трајати бар месец дана. Не треба га одмах очекивати онаквог какав је био пре повреде".

Партизану предстоји сусрет са Металцем у Пиониру, у коме је победа императив, па три везана гостовања - Хапоелу из Јерусалима, Игокеи и Красњем Октјабру.

Кад год се буде скинуо у дрес и патике, Драган Милосављевић (25 година, 198 цм) биће више него добродошао екипи која је након победе у Солноку доживела пет узастопних пораза у два такмичења, просечном разликом од 19 поена.

Подсетимо да је он летос продужио уговор са шампионом Србије, иако је и неопорављен имао лепе понуде из иностранства.

Коментари / 0

Оставите коментар