Milosavljević može opet na teren!

Tačno devet meseci pošto je pokidao prednji ukršteni ligament, kapiten Partizana saznaće da li je spreman da se vrati na teren.

Košarka 23.10.2014 | 20:35
Milosavljević može opet na teren!

Debitovao je Milan Mačvan, čeka se novi plejmejker, ali tim Partizana uskoro bi trebalo da dobije veliko pojačanje iz sopstvenih redova.

To je Dragan Milosavljević, koji zbog teške povrede kolena nije igrao od januara i gostovanja Makabiju, ali se od okupljanja ekipe u avgustu intenzivno sprema za povratak košarci.

Nesuđeni reprezentativac Srbije - za kojim je Aleksandar Đorđević javno žalio kada je saopštavao spisak kandidata za Mundobasket - u četvrtak ide u Novi Sad, na kontrolu kod doktora Miroslava Milankova, našeg najuglednijeg specijaliste za povrede kolena.

"Njegov oporavak ide dobro, međutim, to je komplikovana povreda i treba vremena da se igraču vrati osećaj. Smatra se da su potrebne dve godine da potpuno srastu sva mišićna vlakna oko kolena. On je imao i operaciju ciste, koja se javlja u oko 10 odsto slučajeva", objasnio je trener Vujošević posle meča protiv Banvita.

Nema potrebe naglašavati koliko bi Milosavljević značio mladom sastavu crno-belih, kome za ozbiljne domete očigledno nedostaje mnogo kvaliteta i iskustva.

Nešto je na tom polju dobijeno sa Mačvanom, ali potrebno je još....

Duško Vujošević nije rekao kada bi sjajni bek mogao da istrči na parket, ali je apelovao da očekivanja od njega ne budu velika od samog početka.

"Dragan je počeo da radi neke stvari. Šutira, trči, u solidnoj je kondiciji, ali njegov postepeni povratak u formu će trajati bar mesec dana. Ne treba ga odmah očekivati onakvog kakav je bio pre povrede".

Partizanu predstoji susret sa Metalcem u Pioniru, u kome je pobeda imperativ, pa tri vezana gostovanja - Hapoelu iz Jerusalima, Igokei i Krasnjem Oktjabru.

Kad god se bude skinuo u dres i patike, Dragan Milosavljević (25 godina, 198 cm) biće više nego dobrodošao ekipi koja je nakon pobede u Solnoku doživela pet uzastopnih poraza u dva takmičenja, prosečnom razlikom od 19 poena.

Podsetimo da je on letos produžio ugovor sa šampionom Srbije, iako je i neoporavljen imao lepe ponude iz inostranstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar