Молба партијарху за молебане за здравље Шешеља

Српска радикална странка /СРС/ обратила се данас Његовој светости патријарху српском Иринеју са молбом да у свим епархијама Српске православне цркве у наредном периоду буду служени молебани за здравље, слободу и брз повратак у Србију лидера радикала Војислава Шешеља.

Србија 23.10.2014 | 14:50
Молба партијарху за молебане за здравље Шешеља

Замјеник предсједника СРС-а Немања Шаровић рекао је на конференцији за новинаре у Београду да очекује да одговор српског патријарха буде позитиван и да тако пошаље поруку Шешељу да његов народ мисли на њега.

Он је рекао да Шешељ и СРС са нестрпљењем очекују налазе са пет-скенера, који је јуче одрађен, да би се на јаснији начин сагледало стварно здравствено стање лидера радикала, коме су утврђене метастазе на јетри и да би у Хаг био упућен тим српских љекара, који би га детаљно прегледао. Шаровић је потврдио да ће у тиму, на чијем ће челу бити професор Милован Бојић, бити само љекари којима Шешељ вјерује. "Шешељ је поручио јасно да ће пристати на преглед само уколико у тиму буду људи од његовог поверења. Захтевамо да нам се налаз хашких лекара достави без одлагања, да би наш тим отишао у Хаг и обавио прегледе", поручио је Шаровић.

Он је најавио да ће присталице СРС-а 25. октобра организовати протест подршке Шешељу испред Канцеларије Хашког трибунала у Београду. "То је само један од протеста који ће уследити у Београду, Србији, Републици Српској и иностранству", рекао је Шаровић. Он је нагласио да ће, уколико љекарски извјештај са пет-скенера не буде достављен до суботе, 25. октобра за када је најављен протест, услиједити физичка блокада Канцеларије Хашког трибунала, која ће трајати док извјештај не буде објелодањен.

Шаровић је најавио да ће скуп подршке Шешељу бити одржан и пред сједиштем Хашког трибунала 8. новембра и да ће том приликом још једном цијелом свијету бити указано да се у тој институцији на најдрастичнији начин годинама уназад крше људска права лидера СРС-а.

Коментари / 0

Оставите коментар