Molba partijarhu za molebane za zdravlje Šešelja

Srpska radikalna stranka /SRS/ obratila se danas Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju sa molbom da u svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve u narednom periodu budu služeni molebani za zdravlje, slobodu i brz povratak u Srbiju lidera radikala Vojislava Šešelja.

Srbija 23.10.2014 | 14:50
Molba partijarhu za molebane za zdravlje Šešelja

Zamjenik predsjednika SRS-a Nemanja Šarović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da očekuje da odgovor srpskog patrijarha bude pozitivan i da tako pošalje poruku Šešelju da njegov narod misli na njega.

On je rekao da Šešelj i SRS sa nestrpljenjem očekuju nalaze sa pet-skenera, koji je juče odrađen, da bi se na jasniji način sagledalo stvarno zdravstveno stanje lidera radikala, kome su utvrđene metastaze na jetri i da bi u Hag bio upućen tim srpskih ljekara, koji bi ga detaljno pregledao. Šarović je potvrdio da će u timu, na čijem će čelu biti profesor Milovan Bojić, biti samo ljekari kojima Šešelj vjeruje. "Šešelj je poručio jasno da će pristati na pregled samo ukoliko u timu budu ljudi od njegovog poverenja. Zahtevamo da nam se nalaz haških lekara dostavi bez odlaganja, da bi naš tim otišao u Hag i obavio preglede", poručio je Šarović.

On je najavio da će pristalice SRS-a 25. oktobra organizovati protest podrške Šešelju ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu. "To je samo jedan od protesta koji će uslediti u Beogradu, Srbiji, Republici Srpskoj i inostranstvu", rekao je Šarović. On je naglasio da će, ukoliko ljekarski izvještaj sa pet-skenera ne bude dostavljen do subote, 25. oktobra za kada je najavljen protest, uslijediti fizička blokada Kancelarije Haškog tribunala, koja će trajati dok izvještaj ne bude objelodanjen.

Šarović je najavio da će skup podrške Šešelju biti održan i pred sjedištem Haškog tribunala 8. novembra i da će tom prilikom još jednom cijelom svijetu biti ukazano da se u toj instituciji na najdrastičniji način godinama unazad krše ljudska prava lidera SRS-a.

Komentari / 0

Ostavite komentar