Позив на суздржавање од насиља

Премијер Хрватске Зоран Милановићданас је дао пуну подршку министру хрватских бранитеља Предрагу Матићу, а демонстранте, који већ трећи дан пред Министарством траже смену министра, његове заменице и помоћника, позвао је да се судрже од насиља, попут поливања водом помоћника министра Бојана Главашевића.

Регион 23.10.2014 | 13:35
Позив  на суздржавање од насиља

"Министар има подршку и она је јасна. Не може министар сваке седмице, када год неко загалами, да зависи од подршке премијера", поручио је Милановић на почетку седнице хрватске владе.Милановић је навео и да, уколико такав министар и његови помоћници, који су ових дана физички нападани, нису довољно добри и немају довољно поверења да раде свој посао, онда "стварно не зна ко би могао боље да ради у Хрватској".Напоменуо је да ни једно бранитељско право актуелна влада није смањивала, осим пензија које су изнад 5.000 куна.

"А то су пензије које су 2,5 пута веће од хрватског просека. И то је важило за целу популацију. Ништа друго није дирано. Не зато јер би се неко бојао, него зато што је то напросто исправно...Тако ће и остати", тврди Милановић и упозорава на неопходност суздржавања од насиља, уз поруку да гласна мањина међу бранитељима неће поколебати владу.

У организацији Удружења стопостотних хрватских ратних војних инвалида Домовинског рата и уз подршку других бранитељских удружења у понедељак је пред зградом Министарства бранитеља почео протест који ће, према најавама организатора, трајати док не буду смењени ресорни министар Матић, његова заменица Весна Нађ и помоћник Главашевић.

Незадовољни ратни војни инвалиди оптужују челнике Министарства да нису направили ништа како би заштитили њихова права.

Коментари / 0

Оставите коментар