Poziv na suzdržavanje od nasilja

Premijer Hrvatske Zoran Milanovićdanas je dao punu podršku ministru hrvatskih branitelja Predragu Matiću, a demonstrante, koji već treći dan pred Ministarstvom traže smenu ministra, njegove zamenice i pomoćnika, pozvao je da se sudrže od nasilja, poput polivanja vodom pomoćnika ministra Bojana Glavaševića.

Region 23.10.2014 | 13:35
Poziv  na suzdržavanje od nasilja

"Ministar ima podršku i ona je jasna. Ne može ministar svake sedmice, kada god neko zagalami, da zavisi od podrške premijera", poručio je Milanović na početku sednice hrvatske vlade.Milanović je naveo i da, ukoliko takav ministar i njegovi pomoćnici, koji su ovih dana fizički napadani, nisu dovoljno dobri i nemaju dovoljno poverenja da rade svoj posao, onda "stvarno ne zna ko bi mogao bolje da radi u Hrvatskoj".Napomenuo je da ni jedno braniteljsko pravo aktuelna vlada nije smanjivala, osim penzija koje su iznad 5.000 kuna.

"A to su penzije koje su 2,5 puta veće od hrvatskog proseka. I to je važilo za celu populaciju. Ništa drugo nije dirano. Ne zato jer bi se neko bojao, nego zato što je to naprosto ispravno...Tako će i ostati", tvrdi Milanović i upozorava na neophodnost suzdržavanja od nasilja, uz poruku da glasna manjina među braniteljima neće pokolebati vladu.

U organizaciji Udruženja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i uz podršku drugih braniteljskih udruženja u ponedeljak je pred zgradom Ministarstva branitelja počeo protest koji će, prema najavama organizatora, trajati dok ne budu smenjeni resorni ministar Matić, njegova zamenica Vesna Nađ i pomoćnik Glavašević.

Nezadovoljni ratni vojni invalidi optužuju čelnike Ministarstva da nisu napravili ništa kako bi zaštitili njihova prava.

Komentari / 0

Ostavite komentar