ДВ: Ово су порођајне муке!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је после пораза од турског Банвита у Еврокупу да је знао да ће сезона бити тешка, али "не оволико".

Кошарка 23.10.2014 | 14:00
ДВ: Ово су порођајне муке!

"Банвит је заслужено победио, знали смо да је то добра екипа. Ми имамо одређене лимите и слабости. Јесам најављивао тешку сезону, али нисам очекивао оволико тешку", рекао је Вујошевић новинарима после утакмице у Београду.

Партизан је у хали Пионир изгубио од Банвита са 77:61 и тако забележио други пораз у Групи Е Еврокупа.

"Партизан је кренуо са стварањем новог тима, ово су порођајне муке, али се искомпликовао тај порођај. Теже је него што сам и ја очекивао", казао је Вујошевић.

Он је додао да се видео допринос Милана Мачвана, али да се крилни кошаркаш још није потпуно уклопио у тим.

"Имамо проблема у организацији игре, види се допринос Мачвана, али он није уклопљен у све кретње и у игру у одбрани. Наставићемо да радимо, ова ситуација ће направити уређеност јер не може играч који уђе са клупе да направи три везане грешке", рекао је тренер.

Црно-белима је пораз од Банвита пети везани у свим такмичењима, а новинаре је занимало да ли постоји опасност да се "увуче страх", на шта је Вујошевић навео да "човек може на свашта да се навуче".

"Порази су били са већом разликом него што је то смело да буде. Нарушено је самопоуздање. Јесте победа ствар навике, може и пораз то да постане, али учинићемо све да добијемо Металац у наредној утакмици и да размишљамо шта и како даље", казао је Вујошевић.

Тренер Партизана је навео да капитен Драган Милосављевић у четвртак иде на контролу и да ће му требати још месец дана да се потпуно врати у форму.

"И када се врати, не треба очекивати да он одмах буде онај Милосављевић који је био пре повреде", додао је Вујошевић.

Партизан ће у следећем колу гостовати Хапоелу у Јерусалиму наредне среде, док ће Банвит дочекати Асесофт.

Коментари / 0

Оставите коментар